Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Výbuch v Železárnách Hrádek! Na místa vyjelo několik jednotek hasičů

10.05.2015 12:13     10.05.2015 12:30

Poplach jednotek IZS vyvolal nedělní výbuch jedné z pecí v Železárnách Hrádek u Rokycan. Na místo musely vyjet čtyři jednotky hasičů. Událost na místě šetří vyšetřovatelé.

Požár v Revoluční_Pavel Němeček (12)

Exploze jedné z pecí v Železárnách Hrádek u Rokycan vyvolala poplach pro složky IZS. Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů i policie. Naštěstí při výbuchu nedošlo ke zranění a následný požár stihli zaměstnanci společnosti včas podchytit. Událost šetří vyšetřovatelé hasičů.

K výbuchu došlo v neděli ráno. "Událost nám byla oznámena v 7:58. Při události nedošlo ke zranění a celou věc dál šetří vyšetřovatelé hasičů," potvrdila QAPu mluvčí policie Jana Tomková.

Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů. "Zřejmě došlo k technické závadě. Přesné příčiny šetří vyšetřovatelé. Došlo k zahoření i okolních prostor, naštěstí zaměstnanci požár lokalizovali ještě před příjezdem našich jednotek, které prováděly dohašení a čekalo se, až to celé vychladne," popsal velící důstojník směny hasičů Jaroslav Hrdlička.

Podle všeho do pece vnikla voda, následně pak došlo k výbuchu, který rozmetal tavené železo v okolí. Na místo byli přivoláni také zaměstnanci firmy, kteří teď řeší, jak se bude dál postupovat. Pec je momentálně odstavená.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT