Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Ochlazení v regionu pokračuje. Deštivé počasí vydrží celý týden

11.09.2013 7:02

Ochlazení, které do regionu dorazilo po slunečném víkendu, vydží nejspíš až do příšího čtvrtka. Podle nové týdenní předpovědi meteorologů by se teploty v příštím týdnu mohly držet jen okolo 15 stupňů.

IMG_3148

Že by se do regionu ještě vrátily na trvalo teploty okolo 20 stupňů, tak to rozhodně nevypadá. I když o víkendu nás čeká lehké oteplení a tepoty by mohly jít o něco nahoru, moc dlouho to nevydrží a po víkendu by mělo přijít další ochlazení. V příštím týdnu se teploty měly pohybovat jen okolo 15 stupňů.

Podle nové předpovědi s platností do středy 18.září nás žádné výrazné oteplení v regionu bohužel už nečeká. "Tlaková níže zvolna postoupí ze střední Evropy k východu a během víkendu se od západu přechodně rozšíří nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu. V dalších dnech se nad střední Evropou prohloubí rozsáhlá brázda nízkého tlaku vzduchu a po její zadní straně k nám pronikne studený vzduch od severozápadu," informuje ČHMÚ.

Po přechodném oteplení během nadcházejícího víkendu nás tak nejspíš čeká klasický nástup podzimu. Až do pondělí by mělo být většinou oblačno s přeháňkami a teplotami maximálně 18 stupňů. Místy by se sice ještě mohla objevit polojasná obloha a teploty až okolo 23 stupňů, ale to by se mohlo vyplnit jen místy. Navíc od úterý příštího týdne nás čeká znovu ochlazení. Předpověď pro období od neděle do středy mluví jasně.

"V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle déšť. V dalších dnech postupně zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Zpočátku ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, koncem období 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 20 °C, při polojasnu až 23 °C, koncem období jen 10 až 15 °C," zní vyhlídky meteorologů na přelom aktuálního a příštího týdne.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství