Dopravní omezení v Horažďovicích, uzavírka na hlavním tahu začne 5. srpna

03.08.2020 19:02

Řidiči musí od této středy počítat v kraji s dalším dopravním omezení. Tentokrát je důvodem rekonstrukce silnice I/22 v Horažďovicích. Komunikace bude ve směru od Strakonic uzavřena.

FOTO_QAP_CZ_(4)

Od středy 5. srpna dojde k odklonění dopravy na silnici I/22 v obci Horažďovice ve směru od města Strakonice. Doprava tímto směrem bude vedena přes místní část Horažďovice předměstí, dále po ulici Blatenská, Šumavská, poté objížďka končí křižovatkou ulice Palackého a Plzeňská. Provoz ve směru Klatovy – Strakonice bude omezen vždy do jednoho jízdního pruhu, který se bude střídat v závislosti na postupu prací na této komunikaci.

Rekonstrukce se týká komunikace I/22 ve městě Horažďovice v ulici Strakonická, a to v úseku od železničního přejezdu trati Horažďovice předměstí – Domažlice až po konec obce Horažďovice.

"Ředitelství silnic a dálnic bude v úseku dlouhém 1km provádět výměnu celé konstrukce vozovky. Vozovka bude oboustranně osazena silničními obrubami, podél vozovky vzniknou parkovací místa pro osobní automobily a bude vytvořen odstavný pruh pro provádění kontrolní činnosti složek Integrovaného záchranného systému. Dále dojde k vybudování nových chodníků, autobusových zastávek, úpravám vjezdů a rozjezdů křižovatek. Vznikne nová dešťová kanalizace, přeložka vodovodu a plynu a bude usazeno nové veřejné osvětlení," informuje Adam Koloušek z tiskového oddělení ŘSD

Předpokládaný termín dokončení oprav a uvedení do provozu je listopad 2020.

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24