Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Na železnici u Kralovic zaútočili znovu zloději! Policie je chytla při činu

07.02.2014 14:59

Na železniční trať na Kralovicku se znovu zaměřili "sběrači kovů"! Tentokrát se jim povedlo ukrást kolejnice a další materiál za skoro 24 tisíc. Policie je dopadla při činu!

QAP FOTO koleje

"Sběrači kovů" na severním Plzeňsku jsou znovu při chuti. Aktuálně zaútočili na odstavenou železniční trať na Kralovicku. Odnést chtěli kolejnice a další materiál za skoro 24 tisíc. Policisté tentokrát zloděje chytli přímo při činu. Téměř jisté je, že koleje měly putovat do sběrny kovů.

Útoky na železnici ať už nefunkční, nebo i tu v provozu, jsou na Plzeňsku poměrně časté a v drtivé většině za nimi stojí právě sběrači kovů. Tentokrát si naštěstí zloději vybrali trať mimo provoz. Policie je chytla přímo při činu. "V rámci kontrolní činnosti zadrželi policisté z obvodního oddělení policie Kralovice dva pachatele při krádeži železničních kolejnic na vyloučené železniční trati na Kralovicku. Jedná se o 35letého a 40letého muže. Na místo činu se následně dostavil pracovník poškozené společnosti, který předběžně určil výši škody 23 800 korun na odcizených podkladnicích ke kolejím a kolejnicích. Policisté jednání mužů kvalifikovali jako přečin krádeže ve formě spolupachatelství, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Další okolnosti případu jsou v šetření," popsal zásah mluvčí policie Jan Koželuh.

Podobnou krádež řešili policisté na Kralovicku naposledy na podzim loňského roku. Tehdy zloději urkadli koleje v délce 600 metrů. Škody se ovšem tehdy vyšplhaly nabezmála čtvrt milionu. "V době od 25. března 2013 do 2. října 2013 došlo k odcizení železničních kolejnic. Dosud neznámý pachatel na odstavené trati Kralovice - Mladotice odcizil celkem 601 metrů kolejnic. Pachatel tímto jednáním způsobil poškozené firmě škodu přes 219 000 korun. Policisté z obvodního oddělení policie Kralovice případ kvalifikovali jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Policisté intenzivně pátrají po pachateli," popsal tehdy policejní mluvčí.

Nejhorší jsou ovšem případy, kdy zloději zaútočí na funkční trať a ani v těchto případech se krádeží neštítí. V takových případech jim ovšemmůžehrozit i stíhání kvůli obecnému ohrožení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství