Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zdobíte stromeček i zvířatům v lese? Máme pro Vás několik rad a tipů, čím je potěšíte

23.12.2020 10:00

Stále oblíbenějším vánočním zvykem v rodinách je zdobení stromečku pro zvířátka. Co ale mají zvířata v oblibě a co jim naopak škodí? Přinášíme Vám rady a tipy.

fallow-deer-2118548_1920

Lesní zvířata určitě potěšíte ovocem. Mezi jejich nejoblíbenější druhy patří jablka nebo hrušky. Nepohrdnou ale ani zeleninou. Pokud si vyberete nějaký stromek v lese, který ozdobíte mrkví, kedlubnou, kapustou, zelím nebo kukuřicí, budou Vám zvířata vděčná. Samozřejmě jim chutnají taky žaludy, bukvice nebo kaštany. Lidé ale často do lesa nosí také potraviny, které zvířatům neprospívají a je jim po nich špatně. Nevhodnými potravinami jsou tedy banány, pomeranče, cukroví nebo zbytky jídla. Pozor! Zvířatům nedávejte ani pečivo (i po tvrdém usušeném pečivu je zvířatům špatně).

Myslete na to, jak připevňujete ozdoby na stromek. Používejte přírodní provázek nebo místo provázku poslouží také nať od zeleniny.

Myslíte i na ptáky a chcete je potěšit něčím dobrým do zobáčku? V krmítku si ptáčci pochutnají na slunečnici, máku, ovesných vločkách, kukuřici, jádrech ořechů, jablku nebo nesolené vařené rýži. K tomu všemu můžete přihodit ještě oves. Nevhodné pro ptáky je plesnivé krmivo, kořeněné a soléné zbytky jídel, cukroví, sušenky, sušené ovoce, nevařená rýže, sušený kokos nebo těstoviny. Do krmítka můžete dát i lojové koule zbavené síťky.

Foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT