Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Epidemie chřipek pokračuje, ale polevuje

17.02.2011 12:15

Chřipky jsou zřejmě na ústupu. Ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že v minulém týdnu klesl počet nemocných akutními respiračními infekcemi o 3,3 %.

Epidemie chřipek pokračuje, ale mírně polevuje. V období od 4. do 10. února zaznamenali lékaři mírné snížení počtu lidí, kteří se potýkají s akutními respiračními infekcemi. Na 100 tisíc obyvatel připadá 1 844 případů, což je pokles o 3,3 %.

V šestém kalendářním týdnu roku 2011 se počet nemocných v České republice snížil na 1 844 případů na 100 tisíc obyvatel. "Ve srovnání s 5. kalendářním týdnem je zaznamenán nepatrný pokles nemocnosti, o 3,3 %, na kterém se nepochybně podílí začátek jarních prázdnin," uvedl hlavní hygienik ČR MUDr. Michael Vít, Ph.D. . s tím, že v ČR ovšem nadále probíhá plošná epidemie chřipky.

"K dnešnímu dni je v ČR evidováno celkem 92 klinicky závažných případů chřipky, které si vyžádaly intenzivní péči, z nichž 9 osob zemřelo. Stále je dominujícím kmenem A(H1N1)," poznamenal Vít.

Podle ministerstva zdravotnictví bude v příštím týdnu bude chřipková epidemie dále pokračovat a lze předpokládat, že počty nemocných by se však již nemusely významně zvyšovat. Plošná epidemie chřipky probíhá současně i v celé řadě evropských států.

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství