Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravy kolejí opět komplikují provoz železnice! Platí i dlouhodobé výluky

07.10.2013 8:02

Opravy kolejí patří k nejčastějším důvodům výluk na železničních tratích, které aktuálně probíhají v regionu. Na vině jsou mimo jiné i sběrači kovů. Ti teď třeba doslova rozebraly starou odstavenou trať na severním Plzeňsku.

IMG_4660

Opravy kolejí stojí ve většině případů za jednorázovými výlukami na železniční trati v Plzeňském kraji. Aktuálně probíhá v regionu několik krátkodobých výluk. Zloději si ale na konto připsali také nejspíš jeden z největších lupů. Na severním Plzeňsku doslova rozebraly odstavenou trať u Kralovic.

Na železnici v kraji aktuálně platí několik výluk. Během pondělí jsou vlaky nahrazené autobusy na trati Pňovany - Bezdružice na Tachovsku, kde se pracuje v úseku Cebiv - Bezdružice. Na trati se opravují koleje a stejný důvod má i výluka na trati Nepomuk - Blatná. Tam se koleje opravují v úseku mezi Blatnou a Kasejovicemi. Výluka v pondělí platí i na hlavní trati z Plzně na Domažlice, tam se koleje opravují mezi Vejprnicemi a Nýřany. Zatímco tyto výluky během pondělí skončí, dál budou pokračovat dvě dlouhodobé výluky.

Dlouhodobá výluka na Tachovsku skončí v úterý 8.října. Na Klatovsku musí s náhradní dopravou cestující počítat ještě měsíc.

Opravy kolejí stojí také za dlouhodobými výlukami v kraji. Ještě celý měsíc bude jezdit náhradní autobusová doprava na úseku hlavní trati z Plzně do Alžbetína na Šumavě a to mezi Nýrskem, Železnou Rudou a Alžbetínem. Opravy tam odstartovaly už na začátku září a zatím by podle odhadů měly skončit přesně za měsíc, 7.listopadu. 

Už v úterý si naopak oddychnou cestující na Tachovsku, kde na začátku října začaly opravy kolejí mezi Tachovem a Borem na hlavní železniční spojnici Domažlicka a Tachovska na trati Domažlice - Planá u Mariánských Lázní. Tam by výluka měla končit už v úterý v podvečer.

Za poškozenými kolejemi stojí sběrači kovů. Ohrožují i bezpečnost cestujících. Sběrači kovů stojí za většinou drobnějších i větších problémů na kolejích a na železničních přejezdech. V srpnu sběrači kovů vyřadili z provozu dokonce signalizační zařízení na trati Plzeň Domažlice, když ukradli propojky kolejí a signalizačního transformátoru (více čtěte zde). K tragédii nedošlo nejspíš jen zázrakem.

Nejspíš rekordní škodu ale teď hlásí policisté na sever od Plzně. Zloději ukradli koleje za skoro čtvrt milionu.Tentokrát se naštěstí zloději zaměřili na již odstavenou trať mezi Mladoticemi a Kralovicemi.  Tam zmizely poměrně nepozorovaně koleje za skoro čtvrt milionu (vícě čtěte zde).

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT