Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Změny v jízdních řádech od 3. ledna 2011

20.12.2010 13:16

Opět nás od 3. ledna čekají změny v jízdních řádech MHD v Plzni. Někde spoje ubydou, jinde se prodlouží intervaly a někde zas přidají nějaký vůz. Máme pro vás přehled změn.

tramvaj plzen

Jaké změny nás čekají v jízdním řádu MHD v Plzni od 3. ledna? Přinášíme vám přesný přehled změn, které by vás jinak překvapily přímo na zastávkách.

tramvajová linka č. 4 Bory - Košutka
Omezení provozu v ranní špičce pracovního dne tj v období cca 5:00 – 6:30. Dnes je interval 3 min., nově bude 4min a to z  důvodu malého využití kapacity vozidel. Po 20. hodině večer dojde k prodloužení intervalu z 8 na 10 minut shodně s víkendovým provozem za účelem umožnění přestupů v zastávce Pod Záhorskem/Sady Pětatřicátníků mezi linkami 1 a 4, shodně na interval 10 minut.
trolejbusové linky č. 13 a 16
Drobné úpravy v časových polohách spojů budou v ranní špičce, ale beze změny počtu spojů, s cílem zlepšit přestupní vazby v uzlech Zábělská a nám. Milady Horákové.
autobusová linka č. 21 Litice – Bory – Borská Pole
Nový jízdní řád bude platit v pracovní dny, vychází z připomínek cestujících. Dochází k mírným úpravám časových poloh většiny spojů, v úseku Bory – Litice sloučeny dva málo využité spoje v jeden. V úseku Bory – Borská Pole zrušen jeden spoj v pozdních večerních hodinách.
autobusová linka č. 25 Vinice – FN Lochotín
Nový jízdní řád bude v pracovní dny, autobus nově zajistí i dopravu zaměstnanců FN na ranní směnu, linka nebude v provozu dopoledne, kdy je málo využívána.
autobusová linka č. 33/40 Muzeum – (FN Lochotín) - Košutka
Převedení části spojů v ranní špičce z linky 40 na linku 33 a to pouze ve směru Muzeum – Košutka. Tím bude zajištěno zlepšení dopravní obsluhy nemocnice.
autobusová linka č. 34 Nádraží – Bolevec – Škoda JS
Ranní spoje z centra města ke škodě JS budou vedeny se závlekem k FN Lochotín, aby zajistily přímé spojení pro zaměstnance FN od nádraží.
autobusová linka č. 35
Spoj ve 23:02 od Mrakodrapu bude na základě požadavku ÚMO 7 Radčice nově veden již od Hl. nádraží, aby byl zajištěn přestup od rychlíku s příjezdem z Prahy ve 22:50.

od 31. ledna 2011
trolejbusová linka č. 18 CAN – Borská Pole
Bude přidáno asi 5 párů spojů v ranní a 5-6 párů spojů v odpolední špičce. Spoje jsou vedeny v takových časových polohách, aby pokryly zvýšenou poptávku po přepravě v době začátků a konců směn v jednotlivých firmách. Toto bylo potvrzeno přepravními průzkumy. Zároveň tím bude vyhověno nemalému množství obdržených požadavků.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství