QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dvě vážné nehody na Klatovsku. U obou zasahoval vrtulník - FOTO

15.08.2021 17:24     15.08.2021 22:00

K vážným dopravním nehodám došlo v neděli 15. srpna na Klatovsku. Na místo vyjely všechny složky IZS. V obou případech musel dokonce zasahovat vrtulník.

1
12

K první vážné nehodě motorkáře se spolujezdkyní došlo dnes v 15:45 hod. u obce Modrava směr Rechle.

"Řidič (1963) osobního vozidla tovární značky Renault vyjížděl z parkoviště a přitom pravděpodobně nedal přednost v jízdě motocyklu tovární značky BMW. Došlo ke střetu. Motocyklista (1995) a spolujezdkyně (1998). Dechová zkouška u řidiče negativní, u motocyklisty byl nařízen odběr krve v nemocnici, protože vzhledem ke zranění nebyl dechové zkoušky schopen. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech," sdělila mluvčí policie Dagmar Brožová.

"Muž cca 27 let utrpěl středně těžké zranění, při vědomí cestou LZS transportován na urgentní příjem FN. Žena spolujedkyně cca 25 let utrpěla lehčí zranění pozemní posádkou transportována do Prachatic," doplnila informace mluvčí záchranky Mária Svobodová.

 

Mezi Klatovy a Ostřeticemi došlo k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Příčina dopravní nehody je v šetření klatovských dopravních policistů. U obou řidičů vyšly dechové zkoušky negativní.

"Při vyprošťování osob jsme použili hydrauliku," informuje mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Záchranáři ošetřili ženu cca 40 let s velmi vážným zraněním a slečnu 18 let také se středně těžkým zraněním. Obě byly při vědomí transportovány leteckou záchrannou službou do Emergency Fakultní nemocnice na Lochotíně. Muž cca 40 let utrpěl středně těžké zranění a byl převezen do nemocnice v Klatovech. Žena cca 45 let byla se středně těžkým zraněním při vědomí pozemní posádkou transportována do FN na urgentní příjem. Na místě neutrpěly děti žádné zranění, ale předpokládám, že budou také transportovány do nemocnice k observaci," uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

 

 

 

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24