Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Hejtman přivítal v Plzni bavorskou ministryni Emilii Müller

15.03.2011 7:32

Bavorská státní ministryně pro evropské záležitostí Emilia Müller zavítala v pondělí 14. března do Plzeňského kraje. Na Tachovsku si prohlédla pobočku závodu Grammer CZ a s hejtmanem Milanem Chovancem diskutovala o rozvoji přeshraniční spolupráce.

IMG_1268-2

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec přivítal v pondělí 14. března bavorskou státní ministryni pro evropské záležitosti Emilii Müller.  

Milan Chovanec společně se svým náměstkem Ivo Grünerem přivítal ministryni přímo na hranicích. Celá delegace se poté přesunula do Tachova na radnici na setkání se zástupci mikroregionů Tachovsko, kde se uskutečnilo Česko - bavorského pracovní jednání na téma přeshraniční spolupráce a budování společného evropského regionu Dunaj-Vltava. Podle Chovance je rozvoj života v příhraničních oblastech velmi důležitý. 

"Jsem rád, že paní ministryně přijala naše pozvání. Otázky Euroregionu Dunaj –Vltava bereme velmi vážně. Byl bych rád, kdyby se do tohoto projektu dostalo co nejvíce financí i na rozvoj oblasti bývalé ´Železné opony´. Obzvlášť důležitý je rozvoj života v příhraniční. Cílem je podniknout takové kroky, aby zde žili mladí lidé a stěhovali se sem další. Děkuji německé straně, že nás v tomto směru podporuje," řekl v úvodu jednání hejtman Milan Chovanec.

Hlavním tématem jednání byla snaha o vytvoření silného ekonomického regionu Západní Čechy — Východní Bavorsko, eventuelně Horní Rakousy, pracovně nazývaného "Euroregion Vltava—Dunaj", jehož součástí je i Plzeňský kraj.

Tento návrh zmínila i bavorská ministryně Müller a připomněla blížící se termín 1. května 2011. "Od tohoto dne již nebude platit ze strany Německa přechodné období na volný pohyb pracovních sil. Zároveň však bude nutná koordinace, na které se budou významně podílet hospodářské komory," doplnila Müller.

Celá delegace si také prohlédla pobočku německého závodu Grammer CZ v Tachově, ve kterém se vyrábí automobilové komponenty, a setkání pokračovalo na Krajském úřadu Plzeňského kraje. Zde se k delegaci připojila také vládní prezidentka Horního Falcka Brigitta Brunner, která připomněla termín letošní Regionální konference, která se uskuteční 9. a 10. května v historickém městě Neustadt an der Waldnaab s tématem "Školství jako most". Pracovní skupiny projektu regionální kooperace zde budou mimo jiné prezentovat zhodnocení spolupráce za období 2008-2011.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství