QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Evropský pohár v pozemním hokeji bude pořádat tým z Litic

24.05.2021 19:25

Už jednou zrušený evropský pohár, který se měl odehrát na jaře 2020 v Irsku, byl následně přesunut na Velikonoce 2021. Irové ale jeho pořádání odmítli.

MS Lipsko

Litice odehrají evropský pohár na přelomu září a srpna letošního roku, dostali dokonce čest hostit osm týmů z různých koutů Evropy a stát se tak pořadateli poháru. "Od čtvrtka 30. září do neděle 3. října přivítá litická umělá tráva sedm týmů z Irska, Walesu, Portugalska, Dánska, Chorvatska a Itálie a samozřejmě domácí tým mužů. Pohár Trophy II., je třetí nejvyšší soutěží v systému evropských pohárů. Nejvyšší Eurohockeylegue, která je na profesionální bázi, hrají nejvyspělejší evropské týmy především z Holandska, Belgie, Španělska, Anglie, Německa. K nim se vždy připojuje podle národního koeficientu po jednom nebo dvou týmech z jiných evropských zemí," uvedl Tomáš Levý z litického týmu.

Kapitán plzeňského týmu Adam Uhlíř se těší hlavně na neznámé soupeře. Doufá, že s týmem odčiní poslední pohár, kde nevyhráli ani jedno utkání.

Do Plzně si přijedou změřit síly jedny z nejsilnějších týmů, které v současnosti Česká republika může přivítat. "Je otázkou, jak celý turnaj dopadne, v jakém stavu budou jednotlivé týmy. Některé soutěže probíhaly po většinu doby, kdy se v Evropě soutěže obvykle hrají. Na druhou stranu litický tým na dohrání soutěže teprve čeká. Soutěž se dohraje jednokolově, což pro plzeňský tým znamená tři červnová utkání a následné play off," dodal Tomáš Levý.

Foto: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24