Přeshraniční policejní honička skončila nehodou u obce Bezděkov

22.04.2024 10:40     23.04.2024 14:28

Policisté z Plzeňského kraje se v pondělí 22. dubna podíleli na přeshraničním pronásledování. Řidiče, který přejel státní hranici a následně havaroval u obce Bezděkov, zadrželi policisté z obvodního oddělení Kdyně.

přeshraniční policejní honička_0424_PČR

"V dnešních ranních hodinách pronásledovali němečtí policisté řidiče osobního vozidla tovární značky BMW, který nerespektoval jejich pokyn k zastavení a začal jim ujíždět směrem ke státní hranici. Po jejím překročení na hraničním přechodu Všeruby se do pronásledování zapojilo i několik českých policejních hlídek i policejní vrtulník," popsala mluvčí policie Iva Vršecká.

Na silnici č. I/22 u obce Bezděkov byl vytvořen zátaras za použití nákladního vozidla, které bylo postaveno přes celou šíři komunikace. "Jelikož pronásledovaný řidič nemohl pokračovat v jízdě po této silnici, sjel na účelovou pozemní komunikaci, kde havaroval a z vozidla utekl," uvedla mluvčí.

Po několika minutách byl vypátrán a následně zadržen policisty z obvodního oddělení Kdyně. "Bylo zjištěno, že se jedná o 37letého muže cizí státní příslušnosti. Případem se v tuto chvíli zabývají klatovští kriminalisté," uvedla mluvčí policie.

AKTUALIZACE:

"Klatovští kriminalisté ve spolupráci s německými policisty zjistili, že zadržený muž řídil vozidlo BMW, které bylo odcizené u města Stuttgart ve Spolkové republice Německo. V současné době je cizinec umístěn v policejní cele. Kriminalisté předají spisový materiál k dalším procesním úkonům na krajské státní zastupitelství. Ve hře je vzetí cizince do vazby a vydání evropského zatýkacího rozkazu," aktualizovala informace mluvčí policie.

Foto PČR

Policisté mají oprávnění vyžádat věcnou a osobní pomoc od osob podle zákona o Policii ČR, a to při plnění konkrétního úkolu. Fyzická osoba je povinna požadovanou pomoc poskytnout a současně jí za poskytnutí takovéto pomoci náleží peněžní náhrada, kterou posléze poskytuje Ministerstvo vnitra ČR. Následně jsou vyplacené náklady vymáhány po viníkovi (tj. řidiči ujíždějícího vozidla).

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT