Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Dopravní policisté v Plzeňském kraji zkontrolovali celkem 248 vozidel, zjistili 101 přestupků - FOTKY

29.04.2024 17:18

Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje reagují na nepříznivý vývoj tragických dopravních nehod. Své kontroly zaměřují na nevěnování se řízení, neboť je to jedna z nejčastějších příčin dopravních nehod. 

kontrola řidičů PK_0424_PČR (1)
kontrola řidičů PK_0424_PČR (1)kontrola řidičů PK_0424_PČR (2)kontrola řidičů PK_0424_PČR (3)kontrola řidičů PK_0424_PČR (4)kontrola řidičů PK_0424_PČR (5)

"Za první čtvrtletí jsme zaznamenali nárůst tragických dopravních nehod, při kterých vyhaslo již 13 lidských životů. Nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy, konkrétně nevěnování se řízení často v kombinaci s nepřiměřenou rychlostí," říká policejní mluvčí Eva Červenková.

Z tohoto důvodu proběhla v pátek 26. dubna další dopravně bezpečnostní akce s důrazem na nevěnování se řízení a na dodržování rychlostních limitů.

Dopravní policisté v Plzeňském kraji zkontrolovali celkem 248 vozidel a zjistili 101 přestupků. "Nejčastěji řidiči nedodrželi stanovenou rychlost, a to ve 30 případech, kdy v obci porušilo rychlost 17 řidičů a mimo obec 13," říká Červenková s tím, že druhým nejčastěji zjištěným přestupkem (26 řidičů) bylo telefonování během jízdy.

Dvanáct řidičů se nepřipoutalo bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů vyjelo na naše silnice s vozidlem, které mělo špatný technický stav.

Ve stejný den v nočních hodinách dopravní policisté z Městského ředitelství policie Plzeň zrealizovali další kontrolní akci, při které se zaměřili na dodržování podmínek provozování taxislužby.

"Společně s policisty na kontrolu vyrazili také pracovníci z odboru dopravy Magistrátu města Plzně a zjištěné porušení si na místě hned přebírali. Policisté kontrolovali povinnosti právnických osob nebo fyzicky podnikajících osob provozujících silniční dopravu, povinnosti řidičů taxislužby, řádné označení vozidel taxislužby a také na vybavení vozidel taxislužby předepsanými náležitostmi," uvádí mluvčí policie.

Policisté zastavili ke kontrole celkem 22 vozidel taxislužby a zjistili u nich 14 přestupků v oblasti provozování taxislužby.

"V devíti případech předali porušení dopravce k projednání správnímu orgánu a v pěti případech přestupek vyřešili příkazem na místě za porušení v oblasti provozování taxislužby. Někteří řidiči vykonávali svou činnost bez řádně ověřeného taxametru a v dalších případech neměli řidiči taxi u sebe doklad o oprávnění k podnikání, neměli řádně vyplněný záznam o přepravě nebo měli chybně umístěný průkaz řidiče taxislužby," uzavřela mluvčí policie.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT