QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Plzeňský kraj zasáhne silný vítr, hrozí poškození budov či komplikace v dopravě

15.04.2024 17:00

Meteorologové vydali výstrahu, která upozorňuje obyvatele Plzeňského kraje na možná nebezpečí spojená se silným větrem.

Vichřice

V pondělí 15. dubna bude večer od západu zesilovat západní vítr, který bude zejména v noci na úterý v Čechách dosahovat v nárazech místy přes 65 km/h.

Dle meteorologů vítr zesílí během úterního dne zejména v západní polovině Čech, ještě během úterý má dosáhnout více než 65 km/h. Později odpoledne už bude slábnout.

Výstraha platí od pondělní osmé hodiny večerní do úterní čtvrté hodiny odpolední. "Upozorňujeme na možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné jsou i komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," uvedli meteorologové.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy