Kolumbijský záložník Jhon Mosquera přestoupil do Viktorie Plzeň

04.06.2021 19:48

Viktoria Plzeň představuje první posilu před sezonou 2021/2022. Stává se jí kolumbijský levonohý křídelník Jhon Mosquera ze Slovanu Liberec.

jhon mosquera foto fc viktoria

Bývalý hráč Bohemians či Slovanu Liberec podepsal s plzeňským klubem smlouvu na dva roky, přichází jako volný hráč po konci smlouvy. „Po debatě sportovního vedení společně s trenéry jsme se rozhodli, že je kádr potřeba určitým způsobem oživit. Přesně to očekáváme od Jhona Mosquery, který je rychlostním typem hráče a svoji kvalitu prokázal třeba i v této ligové sezoně,“ říká generální ředitel klubu Adolf Šádek.

"Bylo vždy mým snem hrát ve velkém klubu a tím Viktorka bezesporu je. Tento krok je pro mě velmi důležitý a vážím si této možnosti.  Těším se na každý zápas tady a mohu slíbit, že vždy budu chtít odevzdat absolutní maximum," řekl po podpisu kontraktu Jhon Mosquera.

Celé jméno 31letého rodáka z Cali zní Jhon Edison Mosquera Rebolledo. Svoji kariéru odstartoval v akademii Deportiva Cali, první dospělé angažmá měl ovšem v nižší španělské lize v týmu CD Dénia. V této zemi působil od roku 2006 až do roku 2014, kdy jako hráč třetiligového Hérculesu zamířil na hostování do Bohemians Praha 1905.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT