Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Hrad Radyně zve na kulturní léto

30.04.2012 19:58

Zřícenina hradu Radyně u Starého Plzence začíná znovu žít. Chystá se tady kulturní léto plné zábavy a hudby a také jsou zde konečně toalety a občerstvení!

pyšná zřícenina hradu Radyně (1)
Zamykatelné srdce pro zamilované (3)házení klíčku od srdce do hladomornyhladomornaP4264850P4264858P4264859pyšná zřícenina hradu Radyněpyšná zřícenina hradu Radyně (1)pyšná zřícenina hradu Radyně (2)srdce pro zamilovanéVěž hradu RadyněZamykatelné srdce pro zamilovanéZamykatelné srdce pro zamilované (1)Zamykatelné srdce pro zamilované (2)Zamykatelné srdce pro zamilované (3)házení klíčku od srdce do hladomornyhladomornaP4264850P4264858P4264859pyšná zřícenina hradu Radyněpyšná zřícenina hradu Radyně (1)pyšná zřícenina hradu Radyně (2)srdce pro zamilovanéVěž hradu RadyněZamykatelné srdce pro zamilovanéZamykatelné srdce pro zamilované (1)Zamykatelné srdce pro zamilované (2)

Prostředí hradu je pro koncerty i promítání filmů jako stvořené. Proto si nenechte ujít kulturní léto, kterým letos ožije hrad Radyně u Starého Plzence. Filmy, hudba i zábava a také srdce pro zamilované, to všechno vás čeká na Radyni.

Hrad Radyně je trošku opomenutým místem i přesto, že výhled z této dominanty jižního Plzeňska je úchvatný. Už jen pro ten výhled stojí za to vyjít ty schody až nahoru. A aby byl výlet pro vás příjemnější, je tady agentura Nashledanou, která si vzala za cíl Radyni oživit. "Radyně je pro nás magická a to proto, že ať se kouknete odkud chcete v Plzni, je vidět tahle nádherná dominanta a tak jsme si řekli, že ji zkusíme trochcu oživit," vysvětluje Lukáš Krásný z agentury Nashledanou. "V první řadě jsou zde vylepšené služby. Je tady stánek s občerstevním, který bude nabízet širokou škálu věcí a také jsou tady toalety s tekoucí vodou," upřesňuje základní vylepšení Lukáš Krásný. Je pravdou, že mnohé návštěvníky odradila právě absence občestvení a toalet. S tekoucí vodou tu toalety dosud nebyly, protože sem na Radyni voda nevede a žádný zdroj tu nikdy nebyl. Další vychytávkou je zastřešení prostoru laviček a stolů pod stromy. To se hodí nejen pro akce ale i běžnou návštěvu, tady pod stromy je totiž pořád příjemně. Ať je horko nebo poprchává, tohle místečko je příjemné.

Chystané akce

První akce už proběhla právě poslední dubnový den a je to tradiční pálení čarodějnic. Hned den následující tedy úterý 1. května se přímo pod hradem bude odhalovat Srdce na zámek aneb Radyně lásce zaslíbená. Akce startuje v 11 hodin. Tohle srdce je známé spíš z jiných zemí, tady v Čechách ho moc nenajdete. Je to kovové srdce, kam si zamilovaní pověsí zámeček, kterým zamknou symbolicky svou lásku. Klíčky od zámku pak hodí vedle do zamřížované studny. "Inspirovali jsme se v zahraničí, kde se zavěšení a uzamčení visacího zámku na znamení lásky stalo tradicí," popisuje originální akci Lukáš Krásný.

"Chystáme tady například letní kino. Máme plán na třicet filmů, které budeme promíta během sezony. Pak plánujeme ještě různé koncerty," vysvětluje Lukáš Krásný. "Zatím mohu upřesnit třeba Extra Band Revival, který bude hrát uvnitř hradu."

Kapacita zastřešení, kde bude plátno pro promítání nebo koncerty, je zhruba 200 lidí. Už začátkem prázdnin se připravuje desetidenní festival se zaměřením především na filmy Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze. Víkendové promítání bude zaměřené spíš na české filmy.

Sportovce chce přilákat Radyně 2. září 2012, kdy se zde uskuteční Běh pro paraple s Mikroregionem Radyně. V jednání je účast prezidenta správní rady Centra Paraple Zdeňka Svěráka, ale také Jaroslava Uhlíře nebo Pavla Nového.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství