QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fotbalové utkání s Kosovem bude mít dohru. Policie zadržela několik osob - FOTKY

15.11.2019 9:47

Fotbalové utkání mezi českou reperezentací a Kosovem bude mít policejní dohru. Policie musela řešit několik incidentů a rvaček. Zadrženo bylo několik osob.

3
34256

Policejní manévry, které se ve čtvrtek rozjely v Plzni v osuvislosti s fotbalovým utkáním, se ukázaly jako opodstatněné. Policie spustila bezpečnostní opatření v podstatě už odpoledne a na nohou byla až do pozdních nočních hodin. V průběhu opatření se muselo řešit několik potyček, incidentů i rvaček.

"V souvislosti s fotbalovým utkáním evidujeme přestupek proti občanskému soužití, ke kterému došlo v ulici Veleslavínova okolo sedmnácté hodiny. Podezřelými jsou muži ve věku 34 let, 20 let, 35 let, 38 let a 31 let a žena ve věku 40 let, kteří slovně napadali fanoušky Kosova. K fyzickému napadení nedošlo," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

K dalšímu konfliktu došlo v průběhu opatření. "V průběhu bezpečnostního opatření byli zadrženi čtyři muži ve věku 20 let, 21 let, 35 let a 20 let. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu," doplnila policejní mluvčí. Velké problémy byly v dopravě, kdy v centru už v podvečer zhoustl provoz a tvořily se kolony.

Podle FAČR v průběhu první půle utkání několik domácích fanoušků v "kotli" spustilo pokřik na podporu Srbska, které stále považuje Kosovo za své území a jeho nezávislost z roku 2008 jako řada dalších zemí neuznává. Zbytek stadionu se ale ke skandování nepřidal.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24