Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Nová parkovací zóna F v Plzni už funguje! Dohlédnou na to strážníci - FOTKY

01.02.2018 10:49

Se začátkem února začala naostro fungovat nová parkovací zóna F v oblasti mezi Klatovskou a autobusovým nádražím. Na placení parkovného dohlédnou strážníci.

foto-qap-cz (11)
foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (14)

Řidiči by se od začátku února měli mít na pozoru v oblasti mezi Klatovskou třídou a autobusovým nádražím v Plzni. Hned od 1. února začala naostro fungovat nová parkovací zóna F. Za stání v ulicích se tak platí.

Zóna F se týká ulic Kollárova (úsek Palackého ulice – Karlova), Budilova, Tovární, Divadelní, Kovářská, Poděbradova (úsek Kovářská – Karlova), U Tržiště, Husova (úsek kardinála Berana – Karlova) a Tylova (úsek Klatovská – kardinála Berana).

Hodinová sazba za parkování je deset korun, dá se ale zaplatit i stání jen na půl hodiny, které vyjde na 5 korun. Časový úsek placeného parkování je stejný jako v ostatních zónách placeného stání, tedy od 7 do 19 hodin.

Na dodržování nového systému budou v nadcházejících týdnech dohlížet strážníci. "Zpočátku budou k řidičům hříšníkům strážníci v rámci zákona benevolentní. Současná legislativa nedovoluje udělovat za přestupky v dopravě napomenutí v příkazním řízení na místě, to znamená, že i u marginálních případů musí být vždy uložena pokuta. Pokuty za porušení ustanoveni dopravního značení budou strážníky ukládány ve spodní možné hranici," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Parkování bylo v lokalitě upravené už před zavedením zóny F...

Dotčená lokalita byla ovšem ještě před samotným zavedením nové zóny opatřená i značkami "Zóna s dopravním omezením" a řidiči tak auta v ulicích správně neměli dlouhodobě parkovat. "Zóna s dopravním omezením upozorňuje na oblast, kde je parkování pouze možné na placených nebo vyhražených parkovištích. Parkování na jiných místech, než parkovištích je zakázáno," vyvsvětluje mluvčí strážníků.

foto-qap-cz (5)"Platnost svislé dopravní značky ´Zóna s dopravním omezením´ nekončí na hranici křižovatky, jak se mnozí často mylně domnívají, ale umístěním dopravní značky ´Konec zóny s dopravním omezením´. Již zmiňované značky jsou umístěny na příjezdových cestách, a to na křižovatkách ulic Husova a Kovářská, Husova x U tržiště, Kollárova x Karlova, Tovární a Přemyslova a při vjezdu do Palackého ulice," odává Jana Pužmanová.

foto-qap-cz (14)

Řidičům k bezplatnému parkování slouží nově vzniklé parkoviště pod autobusovým nádražím. To bylo hojně využívané už v předchozích měsících, nicméně ve čtvrtek od rána doslova praskalo ve švech. Naopak zaparkovat v nově zpoplatněných ulicích zas takový problém nebyl. Faktem ovšem je, že ne všichni řidiči už si na novinku zvykli, a mnozí z nich tak parkovali v zóně F dál bez placení.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT