Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

ANO oznámilo lídra pro krajské volby i kandidáty na senátory

29.04.2024 18:44     29.04.2024 19:35

Volby do krajských zastupitelstev se blíží a jasno už je i u hnutí ANO. V pondělí 29. dubna se konal krajský sněm ANO v Plzni, na kterém hnutí oznámilo lídra. Kandidátem na hejtmana je Kamal Farhan.

kamal Zarzycky1

Až do dnešního dne nebylo známé, kdo povede hnutí ANO do krajských voleb v Plzeňském kraji. ANO oznámilo jméno lídra až na sněmu.

Krajský předseda hnutí a primátor Plzně Roman Zarzycký ještě 24 hodin před sněmem vyvracel na sociální síti facebook spekulace, že by to snad mohl být on sám. „Mám kandidovat v krajských volbách na hejtmana Plzeňského kraje? Za mě jasná odpověď. Nemám. Když jsem usiloval před dvěma lety o post primátora města Plzně, slíbil jsem vám, že budu plzeňské radnici věrný a budu makat pro Plzeňáky,“ uvedl v neděli večer Zarzycký na svém facebookovém profilu.

Hnutí ANO do nadcházejících krajských voleb nakonec povede Kamal Farhan. „Dnes jsme o tom rozhodli na krajském sněmu, který schválil i celou krajskou kandidátku. Já ji budu podporovat ze sedmého místa,“ uvedl Roman Zarzycký a doplnil: „Kamal Farhan je vzděláním lékař, aktuálně poslanec a také můj stranický kolega, který je expertem na zdravotnictví. Jsme dobří přátelé, takže za Kamala ručím. Je to ideální člověk, který by měl vést hejtmanství a za mě jednoznačně nejsilnější lídr ze všech kandidátek.“

„Vážím si toho. Vážně moc. Děkuji za tu důvěru. Ale na druhou stranu vím, jak moc je to zavazující. Volby se blíží a kandidáti hnutí musí být fungující tým odborníků a srdcařů, kteří ve volbách přesvědčí většinu voličů, že právě my jsme ti nejlepší, kteří by v současné době měli být ve vedení Plzeňského kraje," uvedl po zvolení Kamal Farhan.

Krajské volby proběhnou letos na podzim, v Plzeňském kraji se bude volit celkem 55 zastupitelů. Počet míst v krajském zastupitelstvu se zvýší ze současných 45 míst na 55. Důvodem je nárůst obyvatel, v Plzeňském kraji počet obyvatel již přesáhl 600 tisíc.

Jak potvrdil po sněmu krajský předseda Zarzycký, na kandidátní listině jsou i plzeňští starostové. V první dvacítce se tak objeví jména jako Ivana Bubeníčková, starostka MO Plzeň 1, David Procházka, starosta Trojky, starosta Doubravky Tomáš Soukup a také litický starosta Michal Hausner.

S volbami do krajských zastupitelstev proběhnou zároveň i volby do Senátu Parlamentu České republiky.

„Kandidáty na senátory za hnutí ANO jsou Petr Vanka a Jan Látka.Všichni delegáti včetně kandidátů na senátory byli dnes na sněmu jednomyslně schváleni,“ řekl Roman Zarzycký.

Petra Vanka, současný náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, IT a evropských záležitostí, bude kandidovat za senátní obvod číslo 8 Rokycany. Tam je současným senátorem Pavel Karpíšek (ODS).

Jan Látka kandiduje za senátní obvod číslo 11 Domažlice. Ve funkci by mohl nahradit senátora Vladislava Vilímce (ODS).

 

foto: FCB Roman Zarzycký má rád Plzeň

 

Kamal Farhan je politik a lékař. V současné době poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Funkci poslance vykonává od roku 2017. Od roku 2023 je stínovým ministrem zdravotnictví.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství