Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Historická budova školy v Plzni na Doubravce se dočká kompletní rekonstrukce - VIZUALIZACE

27.12.2023 12:55

V roce 2024 si Doubravka připomene 100. výročí od připojení k Plzni. Symbolicky v tomto roce se také začne s přestavbou nového sídla obvodu, tedy historické budovy v Masarykově ulici.

rekonstrukce masarykova zš Doubravka_vizualizace_2023_ÚMO4 (2)

Historická budova základní školy v Plzni na Doubravce se konečně dočká kompletní rekonstrukce, počítáno je také s přístavbou. V budově nalezne zázemí úřad čtvrtého městského obvodu.

„V uplynulých dnech se otevíraly obálky s cenovými nabídkami na zhotovitele rekonstrukce budovy budoucího úřadu. Přišlo 7 nabídek. Odbor investic musí v následujících dnech zkontrolovat náležitosti všech nabídek a vybrat tu vítěznou, která bude ekonomicky nejvýhodnější. Jsem moc rád, že se podařilo posunout plány na nový úřad, o kterém se mluví už řadu let,“ raduje se starosta Čtyřky Tomáš Soukup.

Práce by se měly rozběhnout už na jaře. Nejprve se bude muset zbourat přistavěná budova šatny, kterou poté nahradí moderní přístavba. Současně bude nutné přizpůsobit interiér potřebám úřadu, vnitřní prostory budovy proto projdou celkovou rekonstrukcí. Na návrhu interiéru zástupci obvodu spolupracují s Fakultou designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni.

Vzniknout by tady měl i víceúčelový sál, který by mohl sloužit jako obřadní síň či prostor pro menší společenské akce. Obnovy se dočká i přilehlý park, ten bude přes den přístupný veřejnosti, a navíc tady vznikne venkovní prostor pro svatby.

Náklady se vyšplhají celkem na 170 milionů korun. Finanční prostředky zajistí město Plzeň, čtvrtý obvod se bude podílet 25 miliony korun.

Foto a vizualizace zdroj ÚMO 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství