Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Malý zachránce nalezl ztracenou holčičku. Neváhal a řekl o pomoc plzeňským strážníkům

10.06.2024 14:10

Chlapec neváhal ani chvilku a dívenku odvedl za svojí babičkou a poté se obrátil na plzeňské strážníky.

ztracená holčička_0624_MPP

V pátek 7. června večer přiběhl ke strážníkům Městské policie Plzeň nezletilý chlapec, který si v dálce povšiml blikajících majáků služebního vozidla. Hlídce sdělil, že z křovinatého porostu slyšel pláč, a když se podíval blíž, našel tam malé uplakané děvčátko, které mu řeklo, že se ztratilo.

"Chlapec neváhal a dívenku odvedl za svojí babičkou, a když pak viděl nedaleko hlídku, běžel jí vše oznámit. Na místo pak chlapcův kamarád přivedl plačící děvčátko, které celou situaci hlídce vysvětlilo," uvedla Tereza Schliková, mluvčí Městské policie Plzeň.

9letá holčička strážníkům řekla, že se vracela ze sportovního tréninku. Na ulici ji někdo vylekal a ona se schovala do křovinatého porostu poblíž. "Poté ale dívenka ztratila orientaci a nevěděla, kde se nachází. Holčička byla silně vystresovaná, strážníci ji uklidnili a podařilo se jim z dívky získat nějaké informace o tom, kde bydlí a její celé jméno," řekla mluvčí.

Do celé události se šťastným koncem nakonec přispěl i trenér holčičky, který šel právě kolem a hlídce poskytl telefonní kontakt na její maminku. "Po domluvě s ní byla holčička hlídkou následně odvezena k domovu, kde si ji šťastná maminka převzala," uzavřela Tereza Schliková.

Foto MPP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT