Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí! Dobrovolníci se pokusí o rekord

14.05.2024 9:58

Projekt DEKA PRO HOSPIC SV. LAZARA , který začal v září 2022, vrcholí! Stovky dek, které byly ručně vyrobeny dobrovolníky napříč republikou, propojí obce Město Touškov a Kozolupy. Připraven je bohatý program, vrcholem bude koncert Dana Bárty. Buďte u toho!

 DEKA PRO HOSPIC SV. LAZARA_pozvánka_0525_organizátoři akce (1)
 DEKA PRO HOSPIC SV. LAZARA_pozvánka_0525_organizátoři akce (1) DEKA PRO HOSPIC SV. LAZARA_pozvánka_0525_organizátoři akce (2) DEKA PRO HOSPIC SV. LAZARA_pozvánka_0525_organizátoři akce (3)

Více než rok a půl lidé z Plzeňského kraje, ale i z dalších koutů ČR, pletli a háčkovali čtverce, které pak splétali do dek. A to za jediným účelem – pomoct a přispět na dobrou věc.

Spolek Náš Touškov a obec Kozolupy, organizátor projektu DEKA pro Hospic sv. Lazara, si v září roku 2022 nastavili velký cíl s krásnou myšlenkou. Uplést a spojit obě obce ručně pletenými dekami po cyklostezce a následně je nabídnout lidem za finanční příspěvek určený pro mobilní péči hospice.

Projekt vyvrcholí v sobotu 18. května od 13 hodin na cyklostezce vedoucí z Města Touškova do Kozolup. Na cyklostezce budou deky představeny a nabídnuty za finanční příspěvek široké veřejnosti. Výtěžek charitativní akce půjde v celé výši na mobilní domácí péči Hospice svatého Lazara v Plzni.

„Tento den zapíšeme do dějin České republiky a věříme, že získáme i rekord,“ říká Blanka Antošová, která má projekt na starosti. „Zájem byl natolik velký, že jsme museli příjem ručně vyráběných čtverců na konci roku 2023 zastavit, neboť bychom obě obce nakonec spojili i dvakrát. Máme více než 700 ks ručně vyrobených dek! Rozhodli jsme se, že se pokusíme tento neuvěřitelný výsledek zapsat do České knihy rekordů.“

Na propojení 854 metrů dlouhé cyklostezky bylo zapotřebí uháčkovat neuvěřitelných 415 dek složených z 12 450 kusů ručně vyrobených čtverců.

„Spotřebovalo se více než 1,5 tuny příze, byly to tisíce hodin a stovky lidí různých generací. Od žáků a učitelů základních škol přes studenty středních škol až po seniorky,“ uvedla Blanka Antošová.

Deky bude možné zakoupit nebo adoptovat. „Adopci deky nabízíme jednoduše těm, kteří vědí, že by deku nevyužili, ale chtějí přispět a pomoci. Adoptované deky následně nabídneme do sociálních zařízení a charitám pro pomoc i potěšení druhých. Každá deka rozhodně najde uplatnění,“ dodává Antošová.

Neváhejte a přijďte na výstavu ručně vyrobených dek pod širým nebem.

Zažijete rodinné odpoledne plné hudby, dětských her, dobrého jídla a pití a odnesete si dobrý pocit, že jsme společně někomu pomohli. Program je opravdu bohatý. Bude hrát mladá kapela La Kornjača, pokračovat bude kapela Hospic Band, složená z ošetřovatelů a primáře lůžkové části Hospice svatého Lazara.

Jako vrchol dne vystoupí jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl v kategoriích Zpěvák roku a Zpěvák čtvrtstoletí Dan Bárta.

Foto organizátoři akce

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství