Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Práce na cyklostezce z Bukovce do Chrástu finišují. Otevření proběhne v květnu! VIDEO

01.05.2024 7:40

Bývalá železniční trať z Plzně do Chrástu se mění v cyklostezku. Cyklisté ji začnou naplno využívat v letošní sezóně, otevřena bude už za několik dnů.

CYklostezka Chrást
cyklo chrastcyklochrast bukcyklosteska CXhrást 6Cyklostezak Chrast bukoveccyklostezka Chrást 5CYklostezka Chrást

Na opuštěné železniční trati Praha – Plzeň v posledních dnech jezdily bagry a válce. Vzniká tu nová stezka pro cyklisty a pěší dlouhá více než pět kilometrů. Práce už finišují.

"Zapište si datum 21. května od 15:30 hodin. To bude slavnostně otevřena zcela nová cyklostezka Bukovec – Chrást u Plzně," informuje aktuálně Plzeňský kraj a upozorňuje, aby lidé zatím po nedokončené cyklostezce z bezpečnsotních důvodů nechodili ani nejezdili.

Cyklostezka vzniká na původním železničním tělese a nyní již opuštěné železniční trati č. 170 Praha – Plzeň. Jedná se o společnsou stezku pro cyklisty i chodce, budována je v úseku bývalé železniční trati Chlumek – Bukovec – Chrást. Její celková délka po dokončení bude 5 795 metrů.

 

Podívejte se na video Správy a údržby silnic Plzeňského kraje s vizualizací, kudy stezka povede.

Foto: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT