Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

V platnosti je další výstraha ČHMÚ na silné bouřky

23.05.2024 12:29

Dnes meteorologové očekávají přeháněk a bouřek z následujících dní nejméně, naopak pátek by měl být nejchladnější a také nejdeštivější. Na pozoru by se měli mít lidé na Tachovsku a Domažlicku.

Déšť

„V pátek 24. 5. se během dne budou místy vytvářet bouřky, které budou ojediněle i silné, hlavně v pásu od Krušných hor až po Bílé Karpaty. Bouřky budou doprovázené přívalovými srážkami a postupovat jen velmi pomalu k severu. Může v nich spadnout kolem 30 mm za krátký čas,“ uvedli meteorologové.

V opakovaných bouřkách může dle meteorologů napršet i kolem 50 mm srážek. S nižší pravděpodobností se v bouřkách mohou vyskytnout menší kroupy.

Na západ by měly bouřky dorazit v pátek v odpoledních hodinách. „Odpoledne a večer se vytvoří bouřky i v jihozápadních Čechách. Také už by pravděpodobně neměly být tak intenzivní. S ohledem na vysoké nasycení zejména na Domažlicku a Tachovsku můžeme očekávat zejména v těchto lokalitách intenzivnější odtok z krajiny. Přechodně mohou stoupat hladiny menších toků,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Bouřky čekají meteorologové i o víkendu.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT