QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči stále ještě likvidují popadané stromy od poslední bouřky - FOTO

13.07.2021 14:59

Na konci minulého týdne udeřily v regionu bouřky a s jejich následky se potýkají hasičské jednotky ješte dnes. Stále ještě likvidují popadané stromy, dnes například odstraňovali strom, který spadl na chatu u Ždírce.

6
6123457

"Stále ještě vyjíždíme k zásahům na popadané stromy a vzhledem k předpovědi počasí, je možné, že se počet zásahů ještě zvýší. Jednou z posledních událostí, bylo odstranění dvou smrků, které padly na chatu v rekreační oblasti nedaleko Ždírce," uvádí mluvčí hasičů Petr Poncar.

Bohužel předpovědi nejsou příznivé. Region mají zasáhnout znovu bouřky, v Plzeňském kraji platí výstraha už od dnešní 15. hodiny. Na některých místech bude znovu po pár dnech platit povodňová pohotovost. Podrobné informace o výstraze se dočtete zde.

Nejhorší situace na konci minulého týdne byla na Úslavě u Koterova, kde platil 3. stupeň povodňové aktivity. Psali jsme zde.

Popadané stromy byly na řadě míst v Plzeňském kraji. Některé oblasti, turistické stezky a lesy byly kvůli popadaným stromům zcela uzavřeny.

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24