Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na náměstí se testovaly dřevěné sudy

25.08.2012 16:00

Pilsner Urquell a celý Plzeňský Prazdroj se intenzivně připravuje na podzimní oslavy 170. výročí založení pivovaru a zrodu plzeňského ležáku. Na plzeńském náměstí se tak testovaly dřevěné sudy pro tyto oslavy.

F_IMG_4644
F_IMG_4589F_IMG_4629F_IMG_4644F_IMG_4658DSC02325DSC02341

Ve sklepích pivovaru proběhla několikadenní zkouška těsnosti 170litrových dubových sudů, které speciálně pro říjnové oslavy 170. výročí zrodu Pilsner Urquell vyrobili pivovarští bednáři.

Ve čtvrtek 23. srpna narazili pivovarští dřevěný 170litrový sud s nefiltrovaným pivem Pilsner Urquell, dopravený na plzeňské náměstí Republiky stejným způsobem jako před 170 léty. Vše dopadlo dobře a Plzeňané si mohli vychutnat 340 nefiltrovaných piv.

"Letošní oslavy našeho ležáku Pilsner Urquell jsou výjimečnou událostí a nechceme nic podcenit. Předem proto důsledně zkoušíme všechny důležité kroky od nakládky přes dopravu až po samotné naražení dřevěných sudů a čepování piva. Dnes jsme se navíc podělili o náš Pilsner Urquell také s Plzeňany, kteří tak mohli ochutnat alespoň kousek z atmosféry chystaných říjnových oslav," uvedl Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.

Hlavní oslavy výročí zrodu ležáku Pilsner Urquell a založení Plzeňského Prazdroje se uskuteční v pátek 5. října v 18.00 hod na náměstí Republiky v Plzni, tedy na stejném místě, na němž proběhla dnešní malá generálka. Návštěvníci oslav se tak mohou těšit kromě zajímavého kulturního programu, který je stále tajemstvím, i na ochutnávku nefiltrovaného piva Pilsner Urquell přímo z dubových sudů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT