Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně dorazí na 9 stovek fanoušků Manchesteru City! Policie je v pohotovosti

17.09.2013 7:59

Fotbalová FC Viktoria Plzeň se chystá na vstup do základní skupiny Ligy mistrů. Do Plzně má dorazit bezmála 900 fandů Manchesteru City. Policie zahájí už po poledni velké bezpečnostní opatření.

IMG_5883

S jistotou by se dalo říct, že plzeňští policisté už jsou ve fotbalových opatřeních jako doma. Po tom, co Viktorka pronikla před lety do špičkového fotbalu, mají za sebou celou sérii opatření. Paradoxně nejvyhrocenější bývají utkání s pražskými celky. Teď se ale poprvé setkají i s pověstnými anglickými fanoušky.

Podle odhadů má do Plzně během dne dorazit až 9 stovek fanoušků Manchesteru City. Podle očekávání bude mezi nimi i pár těch obávaných. Policie tak nenechala nic náhodě a už několik dnů dopředu připravovala bezpečnostní opatření. "Do bězepčnostního opatření bude nasazeno několik desítek policistů, kteří budou dohlížet na dodržování veřejného pořádku nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu ale i v centru města. Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace pomocí techniky," říká mluvčí policie Hana Štefflová. V terénu bude opět speciální monitorovací centrum, které nechybí na žádném z vyhrocených duelů.

"Dle předběžných informací by mělo do Plzně dorazit 827 fanoušků hostujícího mužstva. Očekáváme, že se před zápasem i po jeho ukončení bude v okolí stadionu a v centru města pohybovat až několik set fanoušků obou týmů," doplňuje mluvčí policie. Ti by měli do Plzěn najíždět už během dne. Někteří do republiky měli dorazit už během pondělí a ubytovaní josu podle všeho mimo Plzeň.

Komplikované parkování! Rychtářku i okolí DOOSAN Arény zabere UEFA! Jak už vás QAP informoval, parkovací dům u stadionu i okolní parkoviště zabere UEFA ( vícě čtěte zde). Vyhráno tak mají přímo plzeňští fandové, kteří na zápas pojedou MHD. Ostatním fanouškům radí jak policie, tak klub, aby využili záchytné parkovací plochy. nejlépe z toho vychází parkoviště u Hornbachu nebo u Tesca. "Fanoušky, kteří přijedou na zápas, žádáme, aby parkovali na vyhrazených parkovištích, nebránili provozu a dbali pokynů policistů. Rovněž fotbalové diváky, kteří zápas přijedou sledovat přímo na stadion Doosan Arény, upozorňujeme, že v parkovacím domě Rychtářka bude k dispozici jen velmi malý počet parkovacích míst," varuje Hana Štefflová.

Duel začíná ve 20:45. největší "šrumec" se tak v ulicích dá čekat zhruba mezi 18. a 19. hodinou, kdy budou fandové postupně dorážet k DOOSAN Aréně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT