Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Klatovská nemocnice rekonstruuje stravovací provoz

09.05.2013 17:59

Osmnáct milionů bude stát modernizace stravovacícho provozu v Klatovské nemocnici, která by měla být realizována do července. Investorem je Plzeňský kraj.

nemocnice klatovy

V Klatovské nemocnici začala poslední významná investice související s výstavbou nového monobloku. Modernizace vyjde na 18,3 milionu korun bez DPH. Investorem je Plzeňský kraj.

V sousední budově, která je napojená na monoblok spojovací chodbou, dochází k úplné rekonstrukci stravovacího provozu včetně stavebních úprav a pořízení nové technologie kuchyně.

"Důvodem investice je, že kuchyně nevyhovuje potřebám nového monobloku a gastro-technologie je zastaralá. Za prvé není přizpůsobena pro takzvaný tabletový systém, který je běžný ve všech moderních nemocnicích, a za druhé je některé vybavení staré i několik desítek let," uvedl vedoucí technického oddělení nemocnice Václav Jakl s tím, že kuchyně od svého otevření v 70. letech nikdy neprošla kompletní rekonstrukcí, ale jen dílčími opravami.

Tabletový systém znamená, že každému pacientovi je dopravován jeho pokrm v uzavřeném tepelně chráněném boxu zvaném tablet až do jídelny na jednotlivá oddělení nebo přímo k lůžku na pokoj. Tabletový systém je hygieničtější, méně pracnější a garantuje distribuci ordinované diety každému pacientovi.

"Dříve servírovaly pokrmy přímo na odděleních všeobecné sestry. Diety připravovaly podle jídelního lístku, což bylo náročnější i časově. Nádobí se pak muselo mýt v kuchyňkách na oddělení a to nyní odpadá," doplnila náměstkyně nemocnice pro ošetřovatelskou péči Vladislava Veselá.

Rekonstrukce kuchyně i jídelny pro zaměstnance nemocnice začala na konci dubna. Hotová má být v červenci. Od srpna po kolaudaci najede na ostrý provoz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT