Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policisté na plzeňském gymnáziu zasahovali proti člověku střílejícímu do žáků

05.04.2012 12:30

Ve čtvrtek 5. dubna dopoledne se na Masarykově gymnáziu v Plzni konalo cvičení policistů, kteří zde zasahovali proti pachateli střílejícímu do žáků v budově školy.

Desítky policistů zasahovaly ve čtvrtek 5. dubna v Masarykově gymnáziu v Plzni, kam vyjely po volání na linku 158, že v budově školy je muž, který střílí do žáků. O tom, že jde o cvičení přitom zpočátku věděla jen hrstka ´zasvěcených´.

"Na Masarykově gymnáziu v Plzni proběhlo prověřovací cvičení policistů Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, které simulovalo zásah policie proti nebezpečnému pachateli střílejícímu do žáků v budově školy," informovala mluvčí policie Martin Kohotouvá s tím, že takový typ modelové situace byl vybrán s ohledem na události ve světě, kde stále častěji dochází k útokům na školská zařízení. "Cílem bylo prověřit zejména vzájemnou spolupráci a komunikaci policistů z jednotlivých organizačních článků ředitelství. V průběhu celé akce se prověřovala i činnost a taktika všech zúčastněných a koordinace postupů."

Pro zasahující policisty vypadala z počátku situace velmi reálně, protože o skutečnosti, že se jedná o cvičení, věděl předem pouze přípravný štáb a spolupracující subjekty. "Akce začala před devátou hodinou ráno, kdy na linku 158 zavolal pracovník školy a oznámil, že do budovy školy vnikl muž, který střílí. Na místo události byli vzápětí vysláni všichni policisté, kteří byli v daném okamžiku k dispozici," uvedla Kohotouvá a dodala, že cvičení se zúčastnily desítky policistů a během necelé hodiny byla modelová situace ukončena. "Po ukončení cvičení proběhl rozbor celé situace s rozhodčími a figuranty. Tato cvičení jsou pro policisty velmi důležitá, protože prověřují jejich připravenost, policejní postupy a pomáhají odhalit případné nedostatky."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT