Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Uzavírka Koterovské se blíží! Přípravné práce už začaly! FOTKY

30.09.2023 8:05

Rozsáhlá rekonstrukce tramvajové trati, zastávek, komunikace i chodníků a inženýrských sítí v Koterovské ulici na Slovanech odstartovala. Aktuálně místem ještě projedete bez omezení. Uzavírka se ale blíží!

Koterovská _Plzen oprava tramvaje foto QAP (3)

První fáze rekonstrukce Koterovské v Plzni začala ve středu 27. září. Dopravní omezení nejsou v místě ale zatím žádná, naplánovány jsou až po skončení oprav mostu Milénia. To už je za pár dní!

„Rekonstruován bude úsek o celkové délce 927 metrů. Nejen tramvajová trať, ale také komunikace, chodníky i inženýrské sítě, veřejné osvětlení, světelná signalizace či informační systém jsou v této části už v nevyhovujícím stavu, a proto město Plzeň do kompletní rekonstrukce investuje téměř čtvrt miliardy korun včetně DPH,“ uvádí první náměstek primátora města Plzně pro oblast technickou Pavel Bosák.

Aktuálně probíhá tzv. nultá etapa.  Až do 6. října je vjezd pro automobilovou dopravu na okružní křižovatku zachován beze změn. Už 7. října ale začíná 1. etapa stavby, při které dojde i k uzavírce.

1. etapa stavby bude probíhat od 7. října do 2. listopadu.

Uzavřena bude Koterovská mezi ulicemi Částkova a Spojovací. Průjezd Částkovou ulicí přes okružní křižovatku bude umožněn po provizorní komunikaci přes její středový ostrov. Mezi vjezdem do OC Galerie Slovany až k okružní křižovatce u OC Galerie Slovany dojde k úplné uzavírce vozovky. Pro možnost obsluhy OC Galerie Slovany bude zajištěn přejezd přes tramvajové těleso.

V místě vstupu na Koterovskou dojde k uzavírce chodníku a vyblokování parkovacích stání za OC Galerie Slovany. Objízdná trasa pro úplnou uzavírku místní komunikace je stanovena ulicemi Částkova, Slovanská, Nepomucká, K Dráze a dále po ulici U Seřadiště.

Stavební práce ovlivní od 7. října také MHD. Tramvajová linka číslo 1 bude jezdit po trase Bolevec – náměstí Generála Píky, tramvajová linka číslo 2 pak po trase Malesická – Slovany – Světovar. To znamená, že kvůli stavebním pracím nebudou obslouženy pouze dvě tramvajové zastávky – Radnice Slovany a Brojova. Po dobu úplné uzavírky části Koterovské ulice dojde také k odklonu nočních autobusových N2 a N5, které budou od 7. 10 do 2. 11 vedeny Francouzskou třídou, kam budou přemístěny i zastávky z ul. Koterovská.

Více o opravách a dalších etapách jsme psali ZDE.

foto: QAP.cz

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT