Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tim Söderlund zůstává hospitalizován, Houdek dostal maximální trest VIDEO

14.02.2024 9:11     14.02.2024 11:02

Plzeňský útočník Tim Söderlund zůstal po hitu Houdka bezvládně ležet na ledové ploše. Záchranáři ho z plochy odnesli na nosítkách.

Tim Soderlund HC Škoda Plzeň

K incidentu došlo v pondělí 12. února na plzeňském stadionu.

„V posledním utkání proti HC Dynamo Pardubice utrpěl Tim Söderlund zranění v oblasti hlavy a krku v důsledku nešetrného zákroku obránce Michala Houdka. Tim se dnes podrobil dalším vyšetřením a zůstává hospitalizován. Martin Straka, Jan Šmucler a několik hráčů dnes opět navštívili Tima v nemocnici. Tim všechny pozdravuje a děkuje všem za podporu,“ uvedl v úterý 13. února klub HC Škoda Plzeň.

Klub zároveň zveřejnil výzvu k většímu respektu na ledě:

„Tento incident nás nutí zamyslet se nad bezpečností na ledě a nad významem respektu mezi hráči. Zákrok, kterým byl náš hráč zraněn, byl evidentně velmi nešetrný. Je důležité si uvědomit, že i přes rivalitu na ledě musí hráči dodržovat pravidla fair play a respektovat své soupeře. V tomto konkrétním případě věříme, že Michal Houdek, i když je bývalým hráčem našeho klubu a do Pardubic přestoupil nedávno, neměl zranění Tima Söderlunda v plánu. Věříme, že šlo o nešťastnou událost způsobenou emocemi a motivací ukázat se před "domácími fanoušky".

Nicméně, i přes tyto okolnosti musíme zdůraznit význam respektu a obezřetnosti na ledě. Hráči si musí být vědomi důsledků svých akcí a měli by být schopni rozlišit mezi tvrdou hrou a nebezpečnými zákroky. Vyzýváme proto všechny hráče, aby při hraní respektovali pravidla fair play a dbali na bezpečnost svých spoluhráčů i soupeřů.

Tim Söderlund má naši plnou podporu v rekonvalescenci, a budeme mu poskytovat veškerou potřebnou pomoc. Těšíme se na jeho návrat na led.“

K incidentu ze zápasu 45. kola Tipsport extraligy v Plzni se vyjádřil oficiálně i Michal Houdek:

„V první řadě bych chtěl popřát Timovi návrat do plného zdraví. Psal jsem mu hned po utkání a doufám, že bude v pořádku. Nikdy jsem nešel do žádného souboje s úmyslem zranit protihráče a mrzí mě následky včerejšího nešťastného zákroku.“ Celé vyjádření naleznete v článku ZDE.

Michal Houdek dostal stopku na 10 utkání:

„Nejvyšší možný trest pozastavení činnosti na 10 utkání a pokutu ve výši 10% základní měsíční odměny obdržel pardubický obránce Michal Houdek za faul na plzeňského Tima Söderlunda. Při určení výše trestu hrála roli maximální intenzita zákroku, který byl veden bez respektu k protihráči i jeho zdraví ze slepého úhlu v okamžiku, kdy byl plzeňský hráč ve zranitelné pozici, což mělo za následek jeho vážné zranění," uvedla disciplinární komise.

Foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství