Obyvatelé Čtyřky rozhodli! V rámci participativního rozpočtu budou realizovány tři projekty

18.04.2024 12:16

Celkem 1 586 hlasů poslali lidé vybraným projektům v rámci 3. ročníku participativního rozpočtu Rozhodněte sami. Jaké projekty budou realizovány? Čtěte v článku.

participace vítěz 2024_MO4 (1)
participace vítěz 2024_MO4 (1)participace vítěz 2024_MO4 (2)participace vítěz 2024_MO4 (3)

Obyvatelé čtvrtého plzeňského obvodu rozhodli. V rámci 3. ročníku participativního rozpočtu Rozhodněte sami je nejvíce zaujala naučná pohádková stezka, pro kterou hlasovalo 251 lidí. Na druhém místě je se 189 hlasy projekt obnovy dětského hřiště Pod Švabinami. 176 hlasů získaly pingpongové stoly.

Tyto tři projekty Čtyřka zrealizuje, vyčleněno je na ně celkem 1,5 milionu korun.

„Výsledky hlasování ukazují, že obyvatelé Čtyřky chtějí trávit svůj volný čas v našem obvodě smysluplně a aktivně. Mám radost, že se zapojují i do vymýšlení nápadů, jak udělat náš obvod ještě příjemnější a hezčí,“ říká starosta obvodu Tomáš Soukup.

Pracovníci odboru životního prostředí a dopravy nyní začnou připravovat všechny tři projekty k realizaci. Pokud půjde vše hladce, budou projekty dokončeny ještě letos.

Mezi podněty od obyvatel čtvrtého plzeňského obvodu se několikrát objevil projekt na úpravu hřiště a revitalizaci vodní nádrže v Červeném Hrádku. I přesto, že nebyl vybrán k hlasování z důvodu velké finanční náročnosti, zrealizován bude. Tento velký projekt radnice Čtyřky zrealizuje společně se Správou veřejného statku města Plzně.

„Lidé se dočkají také zrealizování některých drobnějších podnětů, které obvod zajistí v rámci svých menších investičních akcí nebo pravidelné údržby. Jde například o přidání laviček, dětských nebo herních prvků do konkrétních lokalit či o výsadbu zeleně,“ doplnila mluvčí obvodu.

Foto MO4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT