Náměstek Zarzycký: Stavba zázemí pro mladé hokejisty finišuje - FOTKY

22.04.2020 8:21

U tréninkové haly vedle zimního stadionu v plzeňských Doudlevcích vzniká přístavba s ubytovnou a zázemím pro mladé hokejisty. Hotovo bude na přelomu června a července.

13
1312345678910111214

Součástí třípodlažní přístavby u tréninkové haly vedle LOOGSPEED CZ Arény za 60 milionů korun bude 20 dvoulůžkových pokojů se sociálním zázemím, tělocvična, fitness, společenské místnosti, prádelna a další zázemí pro provozování hokejové akademie.  

"V současné době probíhají kompletační práce na interiérech, například sanita, podlahy či dveře. V okolí objektu se pracuje na úpravě terénu a realizaci přípravy komunikací,“ popsal první náměstek primátora Roman Zarzycký, který se byl v těchto dnech podívat, jak výstavba pokračuje. "Nepředvídatelné události, které by mohly mít dopad na konečnou cenu díla, neočekáváme,“ dodal náměstek.

V přístavbě bude instalován systém pro přístup do jednotlivých pokojů. "Jedná se o bezklíčový systém hotelového typu. V každém pokoji bude instalován kartový spínač pro odblokování napájení světelných a zásuvkových okruhů,“ sdělil dále Roman Zarzycký.

Dominantou přístavby je tělocvična o rozměrech 10 x 25 metrů a výšce přes dvě podlaží. Návštěvník tělocvičny současně uvidí do haly s ledovou plochou a do chodby s pokoji hráčů. Tělocvična bude vybavena koši na basketbal, šplhadly, posuvnými hrazdami a žebřinami.

"Lajnování sportovní plochy umožní hrát malou kopanou, volejbal nebo třeba basketbal. Tělocvična bude vybavena nárazuvzdorným akustickým stropním systémem,“ uzavřel náměstek.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT