Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň požádala o dotaci na zelenou střechu pro 4. základní školu na Košutce

17.12.2021 7:11

Střešní pláště objektů 4. základní školy Plzeň na Košutce již dosluhují. Proto město Plzeň podá žádost o dotaci na zelenou střechu do výzvy Národního programu Životní prostředí – Hospodaření s vodou v obcích.

Zelená střecha_foto Pixabay

Objekty školy, jídelny a tělocvičny potřebují nové střešní pláště. V několika místech je patrná lokální porucha spádu nebo odlupující se izolace. Optimálním řešením je provedení jednoplášťové zelené střechy jako vzorového případu v souladu s Adaptační strategií města Plzně a v souladu s Národním akčním plánem adaptace na změnu klimatu,“ vysvětlil primátor města Plzně Martin Baxa.

Aplikace zelené střechy má mnoho výhod, například se zlepší mikroklima střešního pláště budovy, zvýší se tepelný odpor střešní konstrukce nebo se eliminují teplotní rozdíly střešní konstrukce. Zvýší se také životnost konstrukce, zvýší se vlhkost okolního vzduchu a zlepší se mikroklima v okolí střechy. Dále se zadrží část dešťových vod ve vegetačním souvrství zelené střechy a zpomalí se odtok dešťových vod do jednotné kanalizační stokové sítě, zvětší se plochy pro flóru a hmyz, napomůže se zlepšení čistoty ovzduší zachycováním prachových částic a ochrání se hydroizolace střechy budovy.

S realizací projektu se počítá v roce 2023. Odhad nákladů na údržbu nové střechy činí 70 tisíc korun. Celkové odhadované náklady na realizaci projektu jsou ve výši 45,526 milionu korun.

 

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství