QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

"Hokejová akademie letos obdržela 2,9 milionů korun," uvedl náměstek Zarzycký

29.04.2021 6:02

Také v letošním roce podpořilo město Plzeň hokejové naděje. Hokejová akademie získala od města za posledních 5 let už více než 15 milionů korun.

hokej

Plzeň je městem sportu. A jedním z nejvýznamnějších plzeňských sportů je hokej. Mladým hokejovým nadějím pomáhá i tzv. hokejová akademie. „Hokejovou akademii podporujeme od roku 2016 a od té doby od nás získala přes 15 mil. Kč. Tato významná podpora pomáhá mimo jiné vychovávat i opory HC Škody Plzeň,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

V letošním roce obdržela hokejová akademie provozní dotaci ve výši 2,9 mil. Kč. Město Plzeň má s akademií podepsáno dlouholeté memorandum o podpoře a také memorandum, na základě kterého získává město Plzeň do své pokladny část výtěžku za prodej elitních hráčů. Tyto finanční prostředky jsou znovu využity na podporu mládeže, zejména hendikepovaných.

Nadační fond Regionální plzeňské hokejové akademie láká mladé hokejisty na moderní tréninkové zázemí, do kterého město Plzeň v posledních letech investovalo desítky milionů korun. Zároveň vystavělo pro členy akademie i vlastní ubytovnu v těsné blízkosti stadionu. „Bez nadsázky si dovolím tvrdit, že mladí hokejisté mohou jít v pyžamu na trénink,“ usmívá se náměstek.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24