Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Silnice v kraji obsadily policejní hlídky! Kontroly budou pokračovat

19.09.2018 10:51

Silnice v Plzeňském kraji se v tomto týdnu opět hemží policejními hlídkami. Proběhly další dopravně bezpečnostní akce. V terénu byly hlídky také v Plzni. Kontroly nekončí.

IMG_5774

Policejní hlídky obsadily v tomto týdnu opět silnice v regionu. Odehrály se další dopravně bezpečnostní akce. K silnicím vyrazili také policisté v Plzni.

"Včerejšího dne proběhla na území Městského ředitelství policie Plzeň celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Zúčastnili se ji dopravní policisté a policisté z obvodních oddělení. Hlídky zkontrolovaly téměř 100 vozidel. Protiprávní jednání bylo zjištěno u 32 řidičů, ti nejčastěji nebyli za jízdy připoutání bezpečnostním pásem," říká mluvčí policie Hana Rubášová s tím, že dalším nejčastějším problémem byla příliš rychlá jízda. "Policisté budou i nadále v akcích tohoto typu pokračovat," dodává.

Kontroly se v tomto týdnu rozjely také na Domažlicku. "Policisté se při kontrolách zaměřili na dodržování stanovené rychlosti jízdy, způsobu jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav vozidel a na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích," shrnuje mluvčí policie Dagmar Brožová. Pokutu zaplatila skoro třetina z kontrolovaných řidičů. V síti hlídek uvízl i jeden řidič pod vlivem alkoholu a u dalšího šoféra se našly drogy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT