QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Horníci ze Stříbra přijali pozvání na ples do Příbrami - FOTKY!

20.01.2020 8:00

Hornické spolky v místech, kde bývaly doly, stále připomínají hornickou minulost. Členové těchto spolků jsou převážně z hornických rodin a stále vzpomínají na staré časy a potkávají se s lidmi z dalších měst.

IMG_9343
IMG_9338IMG_9343IMG_9346IMG_9353IMG_9357

Členové stříbrského hornického spolku dostali pozvání na Hornický ples v Příbrami a se svými přáteli z Tlučné a Sokolova se na ples vydali. Bál začal dle tradice uvedeno nástupem uniformovaných příbramských horníků a zazněla hornická hymna "Hornický stav budiž velebený“. 

Více popsal stříbrský Karel Neuberger. "Byla tam také úvodní proslov a tamní horníci nám předvedli spartakiádu pro starší dědky na písničku Poupata. Bylo to úžasné vystoupení a sklidilo obrovský aplaus, myslím, že i slovenští kolegové z Pezinku se dobře pobavili. Program byl zábavný až do ranních hodin, jsem rád, že se kamarádi opět potkali a už se těšíme na další setkání," uvedl Karel Neuberger ze Stříbra, který  předal zástupcům příbramského Cechu horníků a hutníků na památku čestné občanství horního města Březové Hory z roku 1932.  "Takové objevené historické věci by se měly vracet na místo určení, tedy sem do Příbrami či tam, kam patří," dodal Neuberger.

FOTO: Martina Sihelská, Karel Neuberger

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24