Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tip na výlet: Wald Wipfel Weg - projděte se v korunách stromů v Bavorsku

30.10.2011 14:20

Zajeďte si na výlet k našim německým sousedům. V bavorských lesích tu najdete stezku v korunách stromů tzv. Wald Wipfel Weg postavenou na pilířích ve výšce 30 metrů.

Wald Wipfel Weg (3)
Wald Wipfel Weg (1)Wald Wipfel Weg (2)Wald Wipfel Weg (3)Wald Wipfel Weg (4)Wald Wipfel Weg (5)Wald Wipfel Weg (6)Wald Wipfel Weg (7)Wald Wipfel Weg (8)Wald Wipfel Weg (9)

Už jste se procházeli v korunách stromů? Zní to možná jako nesmysl, ale věřte, že to jde. V Bavorsku v Sankt Englmaru najdete stezku v korunách stromů tzv. Wald Wipfel Weg.

Jde o vůbec nejvyšší a nejdelší stezku tohoto charakteru v Německu. Procházet se tu můžete ve výšce 30 metrů, cesta je dlouhá 370 metrů.

Dva a půl metru široká cesta je vystavena ze dřeva na vysokých pilířích a je vhodná i pro kočárky. V propagačních materiálech se sice uvádí, že i pro in-line brusle. Stezku jsme ale pro Vás vyzkoušeli a musíme říci, že in-linisté si tady zrovna neužijí. Cestu by projeli za pár minut a zpátky se prostě jezdit nedá. Jde se totiž jedním směrem a druhým se vychází. Přičemž cesta končí na lesní cestě zcela nevhodné pro jakékoliv brusle. Takže brusle určitě nechte doma. Jinak ale výlet do tohoto místa určitě stojí za to. Procházet se v korunách stromů má opravdu něco do sebe. A výhled na německou krajinu je z třiceti metrů také kouzelný. Možná se Vám jen bude zdát, že jste cestu prošli příliš rychle a budete litovat, že není delší.

Bojíte se výšek? Věřte, že na této cestě se bát nebudete. Vysoké zábradlí Vám to prostě nedovolí, chůze po dřevěném chodníčku se Vám i ve výšce 30 metrů bude zdát bezpečná. Možná jen vynechejte vyhlídku, kde musíme přiznat, malé zhoupnutí doopravdy nastává. Na místě, kde se všichni kochají výhledem, se Vám tak mohou podlamovat kolena.

 

Přímo na cestě najdete vitríny s opeřenci, které tu žijí v korunách stromů. V lese jsou pak další informační tabule, ty jsou doplněné o zábavné hry pro děti. 

A když už jsme u ratolestí. Budete mít problém odtrhnout je od lezení v lanových žebřících, které jsou tu vystavěny mezi stromy přímo u přístupu na stezku v korunách. A zaujmou je i lamy, které se pasou na louce u stezky.

V areálu je k dipozici pískoviště pro děti včetně všech možných báboviček a kyblíků, stánky a velká restaurace. Platí se tu vstupné 6,- Euro, děti od sedmi do sedmnácti jsou za 4,- Eura. Do šesti let je vstup zdarma. Velké parkoviště je od pokladny vzdálené zhruba 300 metrů. Otevřeno je celoročně.

Další inforamce získáte na oficiálních stránkách místa - klikněte zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství