QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrad Kašperk láká na prohlídky pro děti! Stanou se z nich rytíři a princezny

23.07.2019 7:59

Prázdniny běží na plné obrátky. Už jste vyčerpali všechny tipy na výlet s dětmi? Zkuste vyrazit na hrad Kašperk. Z malých slečen se stanou princezny, z kluků rytíři...

1920x1080c_z3lstnae-055-architektura

Hlavní turistická sezóna na našem nejvýš položeném hradě je v plném proudu. Na výlet na Kašperk navíc můžete i s malými dětmi. Správa připravila na letošní letní prázdniny speciální prohlídky určené dětem ve věku od 6 do 11 let.

Jde o interaktivní prohlídky, během kterých se děti seznámí s výchovou někdejších princezen a princů, mladých dam a rytířů. "Prohlídka hradu probíhá formou soutěží a plnění úkolů, tématicky zaměřená na život v době rytířů a princezen. Příkladem je především výchova mladého Karla IV. ve Francii a další dochované dobové prameny k výchově a přípravě na budoucí poslání dětí významných středověkých osobností. Děti na prohlídce budou ve stejném věku jako ti, jichž se tato výchova týkala, a proto si zkusí stát se na chvíli mladým českým princem či princeznou," láká na akci správa hradu.

Aktivní děti se navíc mohou těšit na odměnu. Kapacita prohlídky je maximálně 20 dětí, správa hradu počítá i s doprovodem vždy jedné dospělé osoby. Minimální počet dětí ve skupině je 10. Na prohlídky, které probíhají v červenci a srpnu od úterý do neděle vždy od 11 hodin, je nutná rezervace na info@kasperk.cz.

FOTO: hrad Kašperk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24