QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrajme podle pravidel! Dopravní podniky spouští další kampaň - VIDEO, FOTKY

15.11.2019 10:49

Plzeňské dopravní podniky spouští další kampaň kvůli jízdám načerno. Kampaň má za cíl vtipnou formou osvětlit přepravní pravidla. Podívejte se!

1a

Dopravní podniky v Plzni se na černé pasažéry v rámci nejrůznějších kampaní zaměřují opakovaně. Tentokrát vsadily na video ve sportovním stylu.

"Jaký je rozdíl, zda jdete bez vstupenky do divadla, odejdete z restaurace bez zaplacení nebo jedete načerno?" uvádí k nové kampani dopravní podniky.

"Revizoři a kolegové ze správy pohledávek pravidelně navštěvují základní a střední školy, kde na besedách mladým žákům a studentům vysvětlují, jak správně cestovat MHD a jakými způsoby se lze odbavit. Ale jak promluvit k široké veřejnosti? Spouštíme proto novou kampaň, ve které chceme odlehčenou formou osvětlit body přepravních podmínek, které jsou ze strany cestujících nejčastěji, často zajisté i nevědomky, porušované," informují PMDP.

Na problematiku jízd načerno se dopravní podniky zaměřují poměrně často. Krom nejrůznějších kampaní také opakovaně vyhlašují takzvané amnestie pro černé pasažéry. Ti se tak mohou vyhnout úrokům z nezaplacených pokut. Jedna z amnestií v současné době probíhá a potrvá až do poloviny prosince. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

 

 

FOTO, VIDEO: PMDP a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24