QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

I z Olomouce si vezou Indiáni výhru 2:1 v prodloužení

18.11.2020 9:10

Západočeši v tomto zápase svedli tvrdý boj, po první třetině vedli 1:0. Po základní hrací době byl ale stav vyrovnaný 1:1. Rozhodovalo se tedy až v prodloužení.

Hokej ilistrační foto Milan Janoch

Na konci první dvacetiminutovky se vylučovalo na straně domácích. Po 42 vteřinách se Plzni podařilo početní výhodu zužitkovat, horní růžek Konrádovy brány vymetl Milan Gulaš.

Jiří Ondrušek vyslal od modré čáry tvrdou střelu, jež se zastavila až v bráně. Tím bylo vyrovnáno na 1:1.  Až do konce třetí třetiny rozhodující gól nepadl a šlo se do prodloužení. V tom byla úspěšnější Plzeň.

"Prodloužení začalo pro domácí velmi nebezpečně, do úniku totiž ujel Čerešňák, jeho střelu Konrád pokryl, ale odražený kotouč poskakoval nebezpečně blízko brankové konstrukci. O chvíli později slovenský bek ve službách Západočechů prověřil pozornost Konráda znova a vybojoval vhazování v útočné třetině. Plzeňský tlak byl záhy odměněn gólem, utkání rozhodl Tomáš Mertl," uvedlo vedení klubu.

Trenér HC Škoda Plzeň Jiří Hanzlík uvedl, že že Indiáni hráli velmi slušně a využili i některé příležitosti. „Myslím, že až na prvních deset minut druhé třetiny jsme odehráli dobré utkání. Bylo tam množství oslabení, se kterými jsme si poradili. Na vyložené šance jsme, myslím, vyhráli, takže jsme tady ten bod spíš ztratili. Měli jsme tam spoustu vyložených šancí i nájezdů, to Olomouc neměla. Něco z toho jsme proměnit měli. Říkám, až na těch deset minut to bylo velice slušné.“ 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24