QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Indiáni jsou krok od postupu do semifinále. Olomouc porazili v pátém duelu 2:0

26.03.2019 19:32     26.03.2019 20:06

Škodovka zvládla důležitý, pátý čtvrtfinálový zápas play off hokejové extraligy a ujímá se vedení v sérii 3:2.

17122004

Indiáni mohou o postupu do semifinále play off rozhodnout už ve čtvrtek na Hané, kde začne v 17 hodin v pořadí šestý duel série.

V dnešním pátém utkání čekali fanoušci na první gól hodně dlouho. V první dvacetiminutovce zahrozili jako první kohouti, ale Jergl nakonec minul odkrytou branku. Ve 12. minutě se dostal do velké šance domácí Eberle, ale jeho trefu zlikvidoval betonem brankář Hanáků Konrád.

Ve druhé části si oba týmy vytvořily několik šancí. Tu největší měl na hokejce v 36. minutě hostující Kolouch, který trefil horní tyč Frodlovy branky.

Skóre otevřel až na začátku třetí třetiny Pour, který využil Allenovu přihrávku. V oslabení pak mohl vyrovnat Strapáč, ale domácí obrana nebezpečí odvrátila. V 53. minutě mohl zvýšit náskok domácích Indrák, ale Konrád včas zakročil. Na 2:0 pak zvýšil Allen. Kohoutům už nepomohla ani závěrečná power play. Domácí brankář Frodl tak uhájil první nulu ve vyřazovacích bojích.

Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Moravčík, N. Jones, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, V. Nedorost - Indrák, Kracík, Pour - Stach, Preisinger, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, J. Káňa II - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Strapáč, Burian

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24