Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Slovany čeká dlouhodobá výluka na Koterovské, tramvaje změní trasy

14.02.2024 10:05

Plzeňané se musí obrnit trpělivostí. Další fáze rekonstrukce Koterovské se blíží.

Koterovská rekonstrukce tram. 1123_QAP (5)

V pátek 15. prosince 2023 skončila dle plánu první část rozsáhlé rekonstrukce na Koterovské. Psali jsme ZDE.

V loňském roce byla opravována část Koterovské od OC Galerie Slovany včetně okružní křižovatky na náměstí Generála Píky. Akce za téměř čtvrt miliardy korun včetně DPH bude pokračovat od března 2024. Navazující stavební práce budou zahrnovat etapy 3 a 4 s předpokládaným postupem od křižovatky s ulicí Sladkovského až po náměstí Generála Píky.

„Opraví se další úsek tramvajové trati včetně nástupišť, komunikace, chodníky i veškeré inženýrské sítě, tedy veřejné osvětlení, světelná signalizace, kanalizace či vodovod,“ uvedl náměstek primátora Pavel Bosák.

Omezení pro cestující MHD začne už v neděli 3. 3. 2024 od cca 20:00 do ukončení denního provozu, to bude výluka tramvajové dopravy na lince 2.

„Tramvaje linky 2 budou jezdit v uvedeném období na Světovar odklonem přes Slovany s odbavováním na všech zastávkách. Náhradní autobusová doprava 2A zajistí v uvedeném období dopravu v úseku Světovar – Mikulášské náměstí a zpět. Z důvodu uzavření jízdního pruhu směr centrum v místě prací jede linka 2A ve směru do centra Francouzskou ulicí,“ uvádí PMDP.

Dlouhodobá výluka začne následující den.

„Od 4. 3. 2024 bude zahájena dlouhodobá výluka v Koterovské ulici – rekonstrukce tramvajové trati, inženýrských sítí a povrchů,“ uvedlo PMDP.

Stejně tak jako v loňském roce dojde ke změně trasování linek 1 a 2 v oblasti Slovan. Tentokrát však tramvaje nebudou vůbec obsluhovat úsek od U Duhy – Nám. Generála Píky.

Tramvaje linky 1 budou z Bolevce zkráceny na Mikulášské náměstí. Linka bude v provozu v trase Bolevec – Mikulášské náměstí a zpět.

Tramvaje linky 2 budou jezdit v trase Skvrňany – Mikulášské náměstí – Slovany – Světovar – Radnice Slovany. Část spojů ve večerních hodinách po 21:00 bude ukončena v obratišti Světovar.

„Z důvodu úplné uzavírky Koterovské ulice nebude doprava v úseku U Duhy – Nám. Generála Píky zajištěna,“ uvádí PMDP.

Trasy autobusových a trolejbusové linky beze změn.

Foto ilustrační QAP, mapka PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství