Na železnorudských Samotách zahajují zimní sezonu

04.12.2012 15:45

V lyžařském areálu Samoty v Železné Rudě startuje v sobotu 8. prosince zimní sezóna, otevře se i dětský koutek a těšit se můžete také na večerní lyžování.

Samoty2

Milovníci zimních sportů se konečně dočkali. V Železné Rudě se rozjíždí zimní sezóna. Na Špičáku i na Samotách se už několik dnů zasněžuje, připadl také přírodní sníh a tak nedočkaví lyžaři a snowboardisté můžou odpočítávat poslední dny.

Například na železnorudských Samotách odstartuje zimní sezóna v sobotu 8. prosince v 9 hodin. ,, Začínáme v sobotu, proběhne i večerní lyžování, parkoviště u areálu máme zdarma, rozjede se i dětský koutek, máme i nekuřckou restauraci," prozradil QAPU.CZ Jaroslav Lučan z lyžařského areálu Samoty.

Na Samotách se lyžaři a snowbordisté můžou přepravovat:
•Kotvovým vlekem Doppelmayr o délce 930 m, převýšení 120 m, obsahujícím dvě paralelní sjezdovky SAMOTY I o délce 1000 m a SAMOTY II o délce 1200 m, obě jsou vhodné pro začátečníky a středně pokročilé lyžaře a rodiny s dětmi.

•Talířovým vlekem KVP 400 o délce 300 m, převýšení 40 m, využívaným snowboardisty, středně pokročilými lyžaři a dětskými závodními družstvy.

K dispozici je také dětský lanový vlek s úchyty, 120m dlouhý, ideální pro výuku malých dětí nebo začátečníků. A nechybí ani pohyblivý koberec pro začátečníky.

Co se týká lyžařského areálu Špičák, tam se o termínu zahájení nové sezóny ještě vyjednává. Jak se nám podařilo zjistit od jednoho z majitelů Vladimíra Kasíka, jasno by mělo být ve středu odpoledne. I na Špičáku se už několik dnů zasněžuje, podle prvních informací měla lyžařská sezóna začít v pátek 7. prosince. Jestli se tak opravdu stane, vás budeme informovat.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT