Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam se můžete v Plzeňském kraji vydat na pouť?

19.04.2012 13:20     11.07.2012 10:59

Už na jaře se začínají konat tradiční poutě. Chcete vědět, kam a kdy se na ně můžete vydat? Čtěte dál, internetové noviny QAP.cz pro Vás mají zajímavé tipy!

a1

Internetové noviny QAP.cz  pro Vás mají tipy, kde a kdy se v Plzeňském kraji konají oblíbené poutě!

Domažlicko

V Újezdě Svatého Kříže se pouť koná o víkendu od 4. do 6. května. Těšit se můžete například na výstavu fotografií Olgy Zábranové, hudební vystoupení, pouťovou zábavu a atrakce, promítání a besedu s členy vítězného týmu Intercontinental Rally 2012 a v neděli tradiční mši svatou!

V sobotu 5. května pořádají v Bělé nad Radbuzou 1. celodiecézní pouť hasičů ke sv. Florianovi s ukázkami hasičské techniky, slavnostním průvodem městem a dalším programem, mši svatou bude celebrovat plzeňský biskup Mons. František Radkovský.

V Brodu nad Tichou slaví Svatojakubskou pouť v sobotu 21. července, kdy si užijí zábavu dospělí i děti, program najdete na www.brodnadtichou.cz.

Jakubská pouť se v neděli 22. července koná v Hrádku u Rokycan. V 11 hodin začíná v kostele sv. Jakuba mše a za příznivého počasí hraje od 17 hodin v letním kině Hrádecká kapela

Anenská pouť v Horšovském Týně se letos koná od pátku 27. do neděle 29. července a opět nabídne pestrý hudební program, staročeský jarmark i stánky s pouťovým zbožím. Program se zatím upřesňuje.

Ve Staňkově se od 27. do 30. července koná Svatojakubská pouť. Těšit se můžete například na Václava Neckáře, V3sku, MASH, Metalica revival, Lucie revival, Olympic revival nebo Kabát revival. Kona se také bude výstava drobného zvířectva. Podrobný program najdete na www.mestostankov.cz.

Jedna z největších a nejslavnějších poutí v republice, Chodské slavnosti - Vavřinecká pouť se v Domažlicích konají od 10. do 12. srpna. Více najdete na www.chodskeslavnosti.cz.

Klatovsko

V neděli 22. dubna se od 14 hodin koná poutní mše svatá na Práchni v kostele sv. Vojtěcha.

Pouť na Horním Kochánově u Hartamanic se koná v neděli 27. května. Bohoslužbu od 14 hodin slouží páter Jan Turek.

Česko-německá bohoslužba na Zhůří se koná v sobotu 2. června od 11:30 hodin u kapličky Nejsvětější Trojice.

V Dobré Vodě u Hartmanic se pouť koná v neděli 10. června Pouť v Dobré Vodě, kam dorazí pěší pouť z Rinchnachu . Mše svatá začíná v kostele sv. Vintíře ve 13:30 hodin.

Srnská pouť se v sobotu 18. a v neděli 19. srpna uskuteční v Srní. Pouť zahájí Trubačská mše u Hauswaldské kaple v 10 hodin.

Plzeňsko

Doubravecká pouť probíhá od 14. do 22. dubna na louce u kostela sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Užít si tu můžete desíky pouťových atrakcí a občerstvení. V neděli 22. dubna se koná mše svatá.

Lunapark aneb Plzeňská pouť tedy víkend plný adrenalinových atrakcí a kolotočů z celé Evropy a další zábavy pro děti i dospělé se v Plzni ve Štruncových sadech koná 31. srpna a 1. září.

Plzeň - sever

Pouť Na Královnu se 11. a 12. srpna koná v klášteře v Plasích vždy od 9 do 18 hodin. Návštěvníky čeká tradiční dobové tržiště před budovou konventu s ukázkou různých řemesel a dalším programem. Vstup je zdarma!

Rokycansko

Pouť u kaple sv. Vojtěcha se v neděli 22. dubna od 9 hodin koná v Ostrovci - Lhotce. Od 10 hodin hraje Berounská šestka, v 11 hodin začíná mše svatá, kterou bude sloužit plzeňský biskup Mons. František Radkovský. Zajištěno bude občerstvení.

Vojtěšská pouť v Mýtě se koná v sobotu 28. a v neděli 29. dubna. Na sobotu se chystá v kinosále beseda s JUDr. Michalem Dlouhým, ´duchovním otcem´ Četnických humoresek, a v Hotelu Mýto pouťová zábava. V neděli pokračuje program na náměstí vystoupením žáků ZŠ Mýto, mažoretek a hudebním programem. Koná se i výstava leteckých modelářů. Ve 14 hodin pak v kapli sv. Vojtěcha začíná mše svatá se svěcením nového praporu Sokola Mýto a nového zvonu pro kostel sv. Štěpána.

V sobotu 28. července se v Mýtě koná Anenská pouť. Před 9. hodinou začíná na modelářském letišti u nádraží Kařízek Modelářská letecká pouť. V 9 hodin startuje Pouťový turnaj v malé kopané na soukromém hřišti v Kařízku u Mýta a v 19 hodin začíná pod mýtskou sokolovnou divadelní představení Lysistrata DJ JK Tyl Mýto a po divadle taneční zábava se skupinou Sortiment.

Tachovsko

Kladrubská pouť se letos koná v sobotu 18. a v neděli 19. srpna. Těšit se můžete na kapelu Brutus a další program.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT