Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka porazila slavný Atlético Madrid, kdo bude další?

07.12.2012 12:47

Fotbalová Viktoria Plzeň zdolala španělský velkoklub Atlético Madrid, o soupeři pro jarní vyřazovací část Evropské ligy se dozví už 20. prosince...Plzeň může narazit na Inter Milán nebo i běloruský Borisov. 

Trenér Pavel Vrba s kapitánem Pavlem Horváthem

Kdo další si troufne na Viktorii Plzeň? Úspěšní viktoriáni zakončili letošní podzim výhrou nad Atléticem Madrid a už pomalu můžou vyhlížet soupeře pro jarní vyřazovací část Evropské ligy, kam postoupili coby vítěz skupiny B. Zatím je výběr široký - můžou to být slavné západoevropské velkokluby, ale i bojovné celky z východu. Všichni budou proto netrpělivě čekat na losování  20. prosince.

Jarní vyřazovací část Evropské ligy startuje 14. února, odvety se sehrají o týden později. A s jakým týmem by se Viktoria mohla utkat? Plzeň je po výborném podzimu v prvním koši mezi nasazenými, ovšem ani přesto nejdou všechny věhlasné kluby stranou. Los může přidělit plzeňským fotbalistům třeba anglický Tottenham, Leverkusen nebo slavný Inter Milán. Ve hře bude třeba i Plzeňanům velmi známý Borisov, se kterým se utkali i loni v základní skupině Evropské ligy. 


Zatím si ale viktoriáni budou užívat zaslouženého odpočinku.  „Trávím čtyři až pět dní v týdnu v Plzni. Těším se na týden v Rakousku a na závěr roku, kdy budu se svou rodinnou každý den. Také si rád konečně obuji brusle a půjdu zahrát hokej,“ říká k plánům na příští dny kapitán Pavel Horváth.  „Vedeme ligu a nepoztráceli jsme tolik bodů, i když jsme měli být v některých zápasech úspěšnější. Podzim se mi po porážce Atlética hodnotí výborněZrovna nedávno jsem si říkal, že tyto úspěchy, které nyní přicházejí jak na běžícím pásu, budou možná doceněny až za dvě generace. Byl bych rád, kdyby to takto pokračovalo nepřetržitě. Pořád jsme skromní a vážíme si každého utkání,“ dodává miláček publika, sympaťák a vtipálek Pavel Horváth. Výhru nad Atléticem řadí plzeňský kapitán s desítkou na dresu k největším zážitků, které prožil v barvách Viktorky. „Je to těžké posoudit. Postup do Ligy mistrů byl fantastický. To samé platí o otočení domácího zápasu s AC Milán. Určitě nám bude někdo předesílat, že Atlético nehrálo v nejsilnější sestavě...  Nyní je třeba si odpočinout a nabrat chuť a síly do dalšího půlroku,“ dodává.  

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT