Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Železniční trať Plzeň-Žatec čeká obří výluka! Omezení budou platit až do září

15.08.2013 10:59

Na jedné z hlavních železničních tratí v Plzeňském kraji odstartuje v sobotu 17.srpna obří výluka. Na ní naváže hned druhá na stejné trase, takže náhradní autobusy budou za vlaky jezdit až do 10.září.

IMG_4660

Další z obrovských výluk čeká už od víkendu jednu z důležitých železničních tratí v Plzeňském kraji. Vlaky přestanou od soboty 17.srpna jezdit na trati Plzeň- Žatec. Náhradní dopravu obstarají autobusy. První fáze oprav na trati skončí zhruba po týdnu, naváže na ni ale hned druhá fáze a vlaky tak nebudou jezdit až do 10.září.

"První etapa v úseku Horní Bříza – Žihle začne v sobotu 17. srpna v 8:30 a potrvá do pondělí 26. srpna do 24:00 hodin. Druhá etapa v celé trati Plzeň – Žatec respektive Most navazuje v zápětí: od úterý 27. srpna 0:00 do úterý 10. září do 18:00 hodin. Za všechny vlaky pojede náhradní autobusová doprava, která bude jezdit podle výlukového jízdního řádu, odlišného od pravidelného jízdního řádu vlaků," říká na úvod mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Cestující musí kromě jízdy autobusem počítat i s dalšími omezeními. Týkají se třeba skupin turistů, invalidů nebo cyklistů. Ti všichni si totiž budou muset místa rezervovat s dvoudenním předstihem. "České dráhy žádají cestující o pochopení a omlouvají se za vzniklé komplikace. Přeprava cestujících na vozíku, skupin turistů a cyklistů bude po celou dobu výluky omezena a je třeba ji v předstihu (48 hodin) objednat na lince Kontaktního centra Českých drah 840 112 113," dodává mluvčí společnosti.

Kompletní opravy trati z Plzně až do Chomutova: výměny kolejí i nápravy škod po zlodějích kabelů!

Už v sobotu 17.srpna se na trať pustí pracovníci Správy železniční a dopravní cesty. "Jedná se o kompletní opravu a údržbu trati, ke které jednou za čas zkrátka musí dojít. Půjde o kompletní výměny pražců, kolejnic, opravy mostů i instalace nových kabelů. Kromě plánovaných oprav se musí také opravit to, co napáchali zloději. Vždy se to po krádežích kabelů a podobných věcí spraví tak, aby mohl být provoz v pořádku, teď ale dojde na tu generální opravu," vysvětluje Jakub Ptačinský, mluvčí SŽDC.

Práce budou probíhat postupně na všech úsecích a vlaková doprava se na trať vrátí až 10.září večer. Prvním vlakem, který bude vyrážet z Plzně bude osobák v 18:18, z Plas to bude také osobní vlak ve 20:05.

Výluková trasa autobusů:

• spoj R pojede ze stanice Plzeň přes stanice Kaznějov, Plasy,Žatec, Chomutov město, Jirkov do Mostu a opačně, zastavuje pouze ve stanicích Kaznějov, Plasy, Jesenice, Žatec, Chomutov město, Jirkov zastávka a Most, ve směru Plzeň obsluhuje stanici Chomutov (z důvodu zajištění přípoje ze směru Klášterec n.O.);
• spoj Z pojede ze stanice Plzeň do Mostu a zpět, zastavuje ve všech pravidelných zastávkách rychlíku, do stanice Most přijíždí v pozdější časové poloze oproti vlaku, naopak odjíždí dle výlukového jízdního řádu dříve, než je pravidelný odjezd vlaku;
• vlaky R 1188 (z Plzně hl.n. v 6:05), R 1190 (z Plzně hl.n. v 10:05) a R 1191 (v 7:05 z Mostu) první den výluky 17. srpna.už nahradí autobus, poslední den výluky 26. srpna za spěšný vlak Sp 1797 (19:05 z Mostu) pojede náhradní autobus v celé trase Most – Žihle.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství