Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Mlýnská strouha v Plzni se stala parkem roku

16.10.2010 8:59

Parkem roku 2010 se stala rekonstruovaná Mlýnská strouha v Plzni. Výsledky byly vyhlášeny na Moravě. Ve hře o titul bylo celkem 8 projektů.

mlynska strouha5

Parkem roku se stala rekonstruovaná Mlýnská strouha v Plzni. Soutěž Park roku 2010 vyhlašuje Svaz zakládání a údržby zeleně. Hodnotí se nově realizované projekty v oblasti zahradní architektury.

V soutěži se utkalo celkem 8 projektů. Na druhém místě skončila Regenerace zámecké zahrady v Jičíně, na místě třetím pak Bylinková zahrada Tiree Chmele v zámeckém parku ve Valticích. Sedmičlenná porota hodnotila kompoziční řešení parků, kvalitu provedených prací, použití rostlin, údržbu objektu a použité novátorské a průkopnické postupy.

„Soutěž vyhlašují odborníci z oboru zahradní a krajinářské tvorby. O to větší hodnotu pro nás první cena má.“ těšila se z výhry radní Helena Matoušová.

Mlýnská strouha je v poslední době chloubou všech politiků a celého města. Vidět jsme jí mohli i na volebních billboardech. Rekonstruovanou Mlýnskou strouhu město Plzeň otevřelo slavnostně v červnu letošního roku. "Do centra Plzně se tak po téměř sto letech vrátila voda. Mlýnská strouha je součástí postupné regenerace zeleného prstence kolem historického jádra a práce na ní začaly již v roce 2008. Celkem město do obnovy této krásné části historického jádra investovalo 65 milionů korun," uvedla tisková mluvčí Edita Laštovková.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství