Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Tropický pavilon v zoo se opravuje! Zvířata se musela stěhovat - FOTO

13.10.2016 10:38

V plzeňské zoo odstartovala dlouho avizovaná oprava Tropického pavilonu. Některá ze zvířat se musela přestěhovat do jiných zoo. Rekonstrukce potrvá do konce roku.

Tropický pavilon

V plzeňské zoologické zahradě odstartovaly opravy nejstarší z budov. Rekonstrukce části Tropického pavilonu byla už dlouho plánovaná. Jde o budovu z přelomu 50. a 60. let.

Opravy už byly nutností, stav budovy byl po desítkách let fungování v ne zrovna dobré kondici. "Práce se dotkly prostor části terárií mezi bufetem a Královstvím jedu, kde byly zejména bazény krokodýlů, aligátorů a želv. Po dobu prací se do jiných zoo nebo do zákulisí plzeňské zoo odstěhovali kajmani, vodní želvy a dva druhy varanů. Varan komodský se vrátil do pražské zoo a v nové expozici se neobjeví," informovala plzeňská zoo.

Zoo po přistěhování na Lochotín a odchodu inseminační stanice tuto budovu převzala a přeměnila v kombinovaný pavilon opic, papoušků a plazů a od roku 1964 v ní budovala terária.

Expozice v nově opravené budově se budou věnovat filipínským zvířatům a navážou na stávající expozici Talarak. Oprava potrvá do konce roku 2016. Stavební úpravy aktuálně probíhají také ve venkovním výběhu šimpanzů, kde dřevěné prvky nahrazuje zeď.

FOTO: Zoologická a botanická zahrada města Plzně
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství