QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zákaz návštěv kvůli chřipce v nemocnicích v kraji se zase rozšířil

07.03.2018 18:43

Od středy platí nově zákaz návštěv na Interním oddělení Stodské nemocnice. I když zákazy v některých nemocnicích stále neplatí, i tam by měli být lidé obezřetní.

FOTO_QAP_CZ (11)

Se zesilující chřipkovou epidemií v průběhu února postupně omezovala návštěvy celá řada nemocnic. Nově to platí i pro nemocnici ve Stodu.

"Příbuzné a blízké našich hospitalizovaných pacientů žádáme o pochopení a trpělivost. Omezením návštěv chráníme zejména samotné hospitalizované pacienty, kteří jsou náchylnější k nemocem a návštěvy by je v tomto období mohly oslabit a zkomplikovat jejich léčbu," říká mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

V nemocnici akutní péče v Domažlicích a na zbývajících odděleních ve Stodu jsou zatím možné návštěvy ve standardním režimu, nicméně i tam je důležitá ohleduplnost, aby za hospitalizovanými nechodili lidé s příznaky virových onemocnění. "Žádáme, aby lidé s příznaky virózy či chřipky svou návštěvu raději odložili. Návštěvníky pak žádáme, aby dodržovali základní hygienické návyky a byli ohleduplní zejména v případě pacientů na lůžkách intezivní péče a pacientů na oddělení následné péče a obecně starších pacientů," říká mluvčí nemocnic Jiří Kokoška s tím, na některých odděleních mohou být návštěvníci i vyzváni, aby si přes ústa dali papírovou roušku nebo aby si zakrývali ústa a nos papírovým kapesníkem. 

Zákazy návštěv v Nemocnicích Plzeňského kraje:

  • Interní oddělení Stodské nemocnice - od 7. března do odvolání
  • Rokycanská nemocnice - od 28. února do odvolání
  • Klatovská nemocnice - od 14. února do odvolání
  • Nemocnice následné péče Horažďovice  - od 12. února do odvolání
  • Nemocnice následné péče Svatá Anna - od 12. února do odvolání

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24